Lied Borgman op het terras van de Wintertuin.
Lied Borgman op het terras van de Wintertuin. Christine Schut

Lied Borgman ambassadeur Baarnsche Courant: ‘We willen meer abonnees’

13 mei 2021 om 14:30 Corona

BAARN ,,Ons belangrijkste doel is meer abonnees werven en de wensen van de lezers verbinden met de krant.” Lied Borgman is één van de Baarnaars die zitting heeft genomen in het comité van aanbeveling van de Stichting Blijf Baarn Verbinden. Deze ambassadeurs ‘stralen positiviteit uit om de Baarnsche Courant te ondersteunen en we helpen het bestuur de BC op andere vlakken te promoten’.

Lied Borgman was zelf tien jaar als media-adviseur werkzaam voor de Baarnsche Courant. ,,In die tijd zijn we uiteraard ook bezig geweest met vernieuwing, dat is nu zeker ook belangrijk. De BC is nu goed, daar moeten we Baarnaars van overtuigen, zodat ze een abonnement nemen. We willen ook iedereen oproepen lokale nieuwsmedia te gebruiken, ook online. Én we willen laten zien dat het belangrijk is dat een lokaal nieuwsblad blijft bestaan. Dat is een superbelangrijke verbinder tussen verschillende sectoren. Want als we geen Baarnsche Courant meer hebben in Baarn, is dat iets heel geks.”

We willen laten zien dat het belangrijk is dat een lokaal nieuwsblad blijft bestaan

Borgman ervaart zelf de impact van de BC. ,,Ik werk nu bij de Wintertuin Experience in het Cantonspark. Als er iets in de Baarnsche Courant staat over het park of de Wintertuin, krijgen we daar meteen reacties op. En ook voor mensen die bijvoorbeeld een goed doel willen promoten, is de BC belangrijk.”

,,Het doel van de stichting is middelen bij elkaar harken om de Baarnse samenleving via de Baarnsche Courant te ondersteunen. Daarbij zijn onze ambassadeurs erg belangrijk”, licht initiatiefnemer en secretaris Dick Naafs toe. De oud-uitgever verwacht dat de ambassadeurs hun vrienden en kennissen vragen geld te storten op de bankrekening van de stichting én dat ze hun omgeving vertellen dat de Baarnsche Courant verbindt. Als stichtingsbestuur kijken we welke organisaties er zijn in het dorp, proberen we die krachten te bundelen en kijken we hoe we elkaar kunnen ondersteunen.”

BESTEDING De leden van het comité van aanbeveling hebben ook een stem in waar het geld dat de stichting ophaalt aan wordt besteed. ,,BDUmedia, uitgever van de Baarnsche Courant, is bezig een app te ontwikkelen voor de BC, dat proces willen we ondersteunen én het is belangrijk dat Baarnaars weten dat de stichting bestaat. Vervolgens kunnen we met elkaar nieuwe doelen verzinnen”, aldus Lied Borgman. ,,Wij staan als ambassadeurs natuurlijk wat verder van de BC af als de redactie, wij krijgen misschien andere antwoorden van Baarnaars dan wanneer een redacteur iets vraagt. De stichting is nog in de oprichtingsfase, daarom is het leuk dat er veel mensen in het comité van aanbeveling zitten.”

DEELNEMERS In het comité van aanbeveling hebben zitting genomen: Wil de Vrey, Lisette de Weijer, Irene de Jong, Lied Borgman, Mariska de Koning, Harry Helwegen, Frits Visser, Bart Sonnenberg, Coen de Rooij, Henk van Esch, Ron Groen, Ronald Zanoli, Johan Grims, Bert Kranendonk.

BIJDRAGEN De stichting is gestart met geld inzamelen. Zodat iedereen die wil kan meehelpen dat de Baarnsche Courant als brenger van het plaatselijke nieuws, voor iedereen in Baarn, goed kan voortbestaan. Wie wil bijdragen, kan dit doen op bankrekeningnummer NL32RABO0362189234 te name van Stichting Blijf Baarn Verbinden.

Door Christine Schut

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie