'De Baerne' is goed voor meer dan honderd nieuwe woningen.
'De Baerne' is goed voor meer dan honderd nieuwe woningen. Domus
ADVERTORIAL

Enquête voor nieuwe woningen

13 mei 2021 om 07:30 Zakelijk

BAARN ‘Wij horen héél graag van je!’ Myron Jacobs van Domus is stellig. Het Domus-plan voor ruim honderd betaalbare woningen op locatie Tolweg 2, 4 en 6 in Baarn is noodzakelijk om de ambities uit de woonvisie van Baarn vervullen.

Om de ambitie voor betaalbare woningen in Baarn kracht bij te zetten en een goed beeld te krijgen van de vraag naar betaalbare heeft Domus een enquête online geplaatst. De enquête kan via de QR-code of via de website www.deBaerne.nl gevonden worden. 

,,Dit is een kans om als woningzoekende je stem te laten horen.” Jacobs hoopt op massale respons van de jarenlang ‘vergeten’ doelgroep in Baarn; jongeren, starters en senioren met een beperkt budget.

De Baerne geeft verbinding tussen wonen, werken en beleven

SOCIALE HUUR Het plan De Baerne aan de Tolweg bestaat uit drie woongebouwen. Eén gebouw met sociale huur- woningen, een tweede met huurwoningen in het middensegment en een derde met koopwoningen. ,,Dit plan voorziet in de invulling van de Baarnse woonvisie, opgesteld en geaccordeerd door de politiek van Baarn. Deze Woonvisie staat voor betaalbare woningen voor mensen uit de regio Baarn, maar deze woningen zijn er, drie jaar na vaststelling van deze visie nog steeds niet!”

HARD NODIG Jacobs stipt de noodzaak aan voor nieuwbouw in Baarn. ,,Het is juist nu hard nodig. Wij horen schrijnende verhalen van mensen die al jarenlang op een betaalbare woning wachten. De woningmarkt in Baarn is deels op slot gezet. Doorstroming is er niet of nauwelijks. Juist met ‘De Baerne’ kan het dorp weer verder. Het is belangrijk dat al die mensen zich laten horen. Het zijn zij die al zo lang op een woning wachten en dolgraag in de regio Baarn willen blijven wonen.”

GROEN LICHT Jacobs is helder in zijn betoog. Hij legt uit waarom het noodzakelijk is dat juist nu de plannen groen licht moeten krijgen: ,,Sinds 2016, met het vaststellen van de woonvisie en het aanwijzen van de Tolweg als verkleuringsgebied naar wonen, heeft de Baarnse gemeenteraad stappen gezet om de noodzakelijk en veel gevraagde woningen aan de Tolweg te kunnen realiseren. Met het principebesluit dat de gemeente in 2018 genomen heeft, heeft de raad zich uitgesproken voor woningbouw onder voorwaarden. Nu staat niets meer in de weg om de laatste noodzakelijke stap te nemen voor betaalbare woningbouw. De inwoners van Baarn en vele verenigingen lopen al jaren stuk op het niet nemen van beslissingen en vaak dezelfde bezwaarmakers terwijl de meerderheid juist verandering wil en een algemeen belang heeft. Het nu wéér bij het ‘oude’ willen houden, betekent zeker voor de komende vijf tot zeven jaar geen sociale en betaalbare woningen.”

LAAT JE HOREN ,,Mensen in Baarn moeten zich NU laten horen. Dit plan is een belangrijke impuls voor een vitale toekomst van Baarn. Juist winkeliers, ondernemers, de sportieve en culturele sector, alsmede de horeca zouden vierkant achter dit plan moeten staan. Het houdt Baarn jong en levendig. Het biedt kansen voor jongeren, gezinnen maar ook ouderen. Laat je horen en scan de QR-code met je camera van je mobiel en vul de enquête in.”

Meer informatie en aanmelden als geïnteresseerde in het project kan op www.debaerne.nl. De enquête is HIER te vinden.

Door Peter Beijer

'Laat je horen en scan de QR-code met je camera van je mobiel en vul de enquête in'.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie