Afbeelding
Baarnsche Courant

Inwoners Baarn kunnen zich laten vaccineren in Theater de Speeldoos

2 mei 2021 om 07:05 Corona Coronavirus

BAARN Vanaf april is in Nederland het vaccineren van de gezonde inwoners van 18 tot 70 jaar gestart (van oud naar jong). Theater de Speeldoos wordt een zogeheten dichtbij-locatie voor Baarnaars.

De GGD regio Utrecht heeft in december aan gemeenten gevraagd locaties te onderzoeken waar gevaccineerd zou kunnen worden. Baarn koos twee locaties uit en in maart en april zijn twee plekken bezocht door de GGD, Theater de Speeldoos en Meander Medisch Centrum Baarn. Op 13 april besloot het college van burgemeester en wethouders om De Speeldoos aan te wijzen als dichtbij locatie.

Binnen de regio Utrecht zijn negen vaste locaties ingericht, waar met een groot aantal priklijnen dagelijks wordt gevaccineerd. Deze vaste locaties bieden de mogelijkheid om elke inwoner binnen de regio Utrecht vanaf 18 jaar te vaccineren. Als extra service richt de GGD regio Utrecht dichtbij-locaties in.

Baarn heeft samen met de GGD regio Utrecht dus besloten om Theater de Speeldoos in te richten als dichtbij-locatie. De centrale ligging en de toegankelijkheid zijn belangrijke pluspunten. De Speeldoos zal hiervoor onkostenvergoeding ontvangen. Dit helpt volgens het college in het minder afhankelijk zijn van subsidiegelden. De Speeldoos zal op de dag van vaccineren ook voor wat vertier zorgen.

Vanaf mei tot eind september wordt elke maandag gevaccineerd, afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. De Speeldoos krijgt één priklijn, waarmee tussen de twintig en veertig vaccinaties per uur mogelijk zijn. Elke Baarnaar kan na ontvangst van de uitnodigingsbrief via de GGD regio Utrecht een afspraak maken op één van de vaccinatielocaties binnen de regio, waaronder dus De Speeldoos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie