Afbeelding
Foto door form PxHere

Bitcoin koers en crypto kopen

22 april 2021 om 07:00 Partnercontent

Nadat Bitcoin in februari nog de 60.000 dollar grens wist te doorbreken, is de crypto een tijdje flink teruggevallen naar het niveau van iets oven de 50.000 dollar. Een stevige koerscorrectie dus, maar volgens experts is er weinig reden tot zorg.

Dit zegt ook Thanh Lanh Tran, eigenaar van cryptokopen.nl. Hij ziet het aantal gebruikers wat via zijn site besluit om via diverse crypto exchanges Bitcoin te kopen flink oplopen. Een logisch gevolg van stijgende koersen, globale acceptatie rondom crypto die meer en meer ‘normaal’ wordt en de toenemende mate waarin de Bitcoin koers in het nieuws is.

Ook al ziet de markt een kleine correctie na een significante stijging, de markt oogt nog steeds bullish en het vertrouwen in Bitcoin en de industrie is groot, stelt Tran. Het helpt natuurlijk dat meerdere grote partijen hebben geïnvesteerd de afgelopen tijd. Dit heeft een flinke positieve impact gehad op de Bitcoin koers, ook al leidt dit altijd tot een bepaalde mate van correctie, zo blijkt nu.

Bitcoin koers geeft vertrouwen

Het grootste Bitcoin nieuws van de afgelopen tijd komt natuurlijk uit de hoek van Tesla. De gigant investeerde maar liefste anderhalf miljard dollar in de felbegeerde crypto. Maar ook op het gebied van globale adoptie ziet Tran dat het een kwestie van tijd is voordat bijvoorbeeld de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF wordt gerealiseerd.

Zowel in Zuid-Amerika als in Canada zijn er momenteel al wat Bitcoin ETF’s actief en het is volgens Tran eerder een kwestie van weken of maanden dan van jaren voordat het invloedrijke Amerika zal volgen. 

Wil je zelf ook crypto kopen? Gebruik een hardware wallet!

De kans dat je zelf Bitcoin wil kopen is inmiddels aanzienlijk. Meer dan 20% van alle jongeren heeft aangegeven in 2021 of al te beleggen of te gaan willen beleggen en ook in andere leeftijdscategorieën zien we steeds meer een opmars op het gebied van investeringen in crypto. 

Ondanks dat crypto als een hoog-risico investering wordt aangemerkt, vinden veel mensen toch het vertrouwen om ondanks alle waarschuwingen het vertrouwen in Bitcoin niet te verliezen. 

Wil jij ook Bitcoin kopen? Dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je jouw onlangs aangekochte Bitcoin wel veilig wilt bewaren. Daar kun je het beste een fatsoenlijke hardware crypto wallet voor aanschaffen. Ben je benieuwd naar welke hardware wallet het beste past bij jouw situatie? Lees dan onze artikelen over crypto hardware wallets eens door ter inspiratie!

Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin zou kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.

Wat is een hardware wallet voor crypto?

Gewoon (fiat) geld bewaar je doorgaans in je portemonnee. Dat concept is met Bitcoin wat lastiger te realiseren, omdat Bitcoin nooit fysiek in je bezit is. Ook al heb je Bitcoin wel degelijk in bezit, het is niet tastbaar en het zal altijd digitaal blijven. 

Juist daarom is het verstandig om toch een zekere mate van beveiliging voor jezelf in te bouwen. Crypto exchanges, waar je vaak je Bitcoin kunt aanschaffen, zijn redelijk beveiligd. Toch zijn er al meerdere crypto exchanges in het verleden doelwit geweest van hackers met grote gevolgen voor klanten. Veel van deze klanten zijn namelijk alles kwijtgeraakt op het moment dat de crypto exchange werd gehackt. 

De oplossing hiervoor? Het gebruik van een hardware wallet voor crypto. Een hardware wallet is een praktisch fysiek apparaat ter grootte van een usb-stick. Hierop kun je veilig al je Bitcoin (en andere crypto) bewaren, zonder dat er ooit iemand aan kan komen of deze kan hacken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie