Deelnemers van van het Cars and Business evenement op het Bomencentrum Nederland rijden de Zandheuvelweg op.
Deelnemers van van het Cars and Business evenement op het Bomencentrum Nederland rijden de Zandheuvelweg op. Caspar Huurdeman

Bomencentrum coronaboete aangezegd

18 april 2021 om 16:49 Corona

BAARN Hans Blokzijl van het Bomencentrum Nederland is een bestuursboete aangezegd. Hij zou in ieder geval zaterdag activiteiten hebben georganiseerd, die strijdig zijn met de coronaregels,

Het was het hele weekeinde druk bij het Bomencentrum. Voor zover bekend ging het om twee activiteiten. Zaterdagmiddag verzamelden zich de duurste Nederlandse auto’s op het terrein van het Bomencentrum. Het trok autospotters uit het hele land, die met fototoestellen langs de Zandheuvelweg stonden. Onze fotograaf sprak met hobbyisten uit Friesland, Veghel, Rotterdam, en Almere.

In de avond trokken tientallen Ferrari ’s, Porsche ’s en Bentleys met gierende banden op en reden met hoge snelheid weg. De organisatie was in handen van ‘Cars en Business’ een businessclub voor ondernemers met een bijzondere auto. De club telt zo’n 225 leden en kenmerkt zich door (auto)tripjes in binnen- en buitenland. Ook organiseren ze high end Formule 1-reizen voor de leden en diverse circuitdagen. Een lidmaatschap kost jaarlijks 2.475 euro.

De politie en de gemeentelijke boa kwamen zaterdagavond een kijkje nemen. Toen reden de laatste sportauto’s weg. De gemeente schreef gisteren in een korte verklaring: “Bij de testlocatie in het Bomencentrum hebben andere activiteiten plaatsvonden, waarbij corona regels werden overtreden. Daarop is een bestuurlijke boete aangezegd. Het was niet nodig om te ontruimen.”

Een andere activiteit betrof een grootschalige test om te kijken of mensen voldoende antilichamen tegen het Covid virus in hun bloed hebben. Het is een particulier initiatief waarbij de Larense tandarts Hans Beekmans en jurist Sven Hulleman betrokken zijn. Hulleman neemt het op voor medische professionals die hun vraagtekens zetten bij de wereldwijde maatregelen om het virus te bestrijden. Zowel dit als vorig weekeinde konden in totaal van 6000 tests uitgevoerd worden. Hiermee kan enerzijds inzicht worden verschaffen in de persoonlijke gezondheidssituatie, maar anderzijds geeft het ook een steekproefsgewijs beeld van de staat van verspreiding en immuniteit onder de bevolking. Volgens Beekmans waardevolle data waarmee hij hoopt bij te dragen aan een beleid waarbij meer aandacht is voor de antistoffen. Afgelopen zondagmiddag namen de politie en de gemeentelijke boa opnieuw poolshoogte bij het Bomencentrum.

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie