Victor Oskamp en Nancy Smith
Victor Oskamp en Nancy Smith Karel Krop

Waar is het Groot Nicolaaskoor mee bezig?

2 april 2021 om 12:28 Lokaal Deel je nieuws

Zingen is heerlijk voor lichaam en geest. Zingen in een koor is nog beter want dan breng je met een groep mensen iets moois tot stand waar anderen, en vooral ook jijzelf, van genieten.

Maar zingen is niet verstandig zolang je probeert een vervelend virus te bestrijden. Sterker nog: zingen mag op dit moment niet. Dat is lastig als je een vereniging bent die is opgericht om concerten te verzorgen voor mensen in Baarn en omgeving die van klassieke muziek houden.

Al meer dan een jaar repeteert het Groot Nicolaaskoor niet in het kleine kerkje aan de Eemnesserweg. Dit jaar gaat ons herdenkingsconcert op 4 mei voor de tweede keer op rij niet door. In het najaar hebben we een paar maanden op afstand en volgens een corona-protocol gerepeteerd. Maar sinds ook dat niet meer mag, zijn er elke dinsdagavond repetities via Zoom. Echt repeteren is dat natuurlijk niet, want je hoort alleen jezelf en de dirigent. Maar je ziet en spreekt elkaar. En zingen doe je in je eigen huiskamer. Dat is belangrijk voor de conditie van je stem.

Om het koor, onze vereniging, bij elkaar te houden en voorbereid te zijn op het moment dat we wel weer kunnen repeteren en optreden, houden we zo goed als het kan contact met elkaar. Dat doen we vooral via mail en onze ledensite. En we vieren wat er te vieren valt. Deze maand bijvoorbeeld twee zangers die al veertig jaar lid zijn van het koor; Victor Oskamp en Nancy Smith.  We brachten hen een bezoek, met bloemen en een cadeau. En natuurlijk werd er gezongen. Niet door het koor, maar wel namens ons allemaal.

www.grootnicolaaskoor.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie