De oude opstallen maken plaats voor een bedrijvenloods met 22 units.
De oude opstallen maken plaats voor een bedrijvenloods met 22 units. Baarnsche Courant

Units Hermesweg in Baarn snel weg

1 april 2021 om 15:30 Wonen

BAARN De nog te bouwen bedrijfsunits op de Hermesweg zijn allemaal verkocht. Nog voordat er één steen is gemetseld, meldden zich al tientallen gegadigden. Deze week heeft de eigenaar 22 ondernemers uitgekozen die een unit voor ruim twee ton ‘mogen’ kopen.

Jan Bart van Olst van makelaarskantoor Bos bemiddelde bij de verhuur. Hij verstuurde deze week een algemene mail aan iedereen die om informatie had gevraagd. Uit de mail: ,,De belangstelling voor de nieuwbouwunits (22) is zo groot, dat niet iedereen die zijn/haar interesse bij ons kantoor heeft laten noteren, ook een unit kan worden toegewezen. Als u geen koop-/aannemingsovereenkomst hebt ontvangen, betekent dit dat u helaas niet behoort tot de kandidaten die één of meerdere unit(s) toegewezen hebt gekregen.”

Op het perceel pal naast het voormalige Albert Heijn Pick Up Point wordt de loods gebouwd. Op de begane grond een werkplaats van 72 vierkante meter met grote roldeur en op de eerste verdieping een kantoorruimte van dezelfde afmetingen. Volgens Van Olst was er veel belangstelling van ondernemers uit Baarn. De gemeente hoopt dat bedrijfjes die nu de bebouwde kom zijn gevestigd, naar het bedrijventerrein aan de Noordschil verhuizen. Op de vrijgekomen plekken zouden dan inbreidingsplannetjes met woningen kunnen komen. Een eerdere loods met soortgelijke units op het naastgelegen bedrijventerrein de Drie Eiken, was ook al een groot succes.

Inmiddels is het huisnummer Hermes 2 officieel ingetrokken door de gemeente en vervangen door een serie van 2-B1 tot en met 2-B43. Naast de 22 units komt een tweede nieuwbouwplan, dat voorziet in winkeloppervlakte van vijfduizend vierkante meter. Een detailhandel voor woninginrichting zou zich er willen vestigen. Dat kan nadat de gemeenteraad vorig jaar het sein op groen zette voor grootschalige detailhandel vanaf duizend vierkante meter. Eerder was dat verboden op bedrijventerrein. Het is de bedoeling dat de bouw van de 22 units eind dit jaar start. De afgelopen maanden zijn enkele oude opstallen gesloopt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie