Larissa Mytnik (links) en Alexandra Shlein hopen met Matreshka een plekje op de markt te veroveren.
Larissa Mytnik (links) en Alexandra Shlein hopen met Matreshka een plekje op de markt te veroveren. Hans Veltmeijer

Larissa en Alexandra met Russische crêpes op Baarnse markt

31 maart 2021 om 09:39 Zakelijk

BAARN Sinds gisteren staan twee Baarnse vriendinnen van Russische komaf wekelijks op de Baarnse markt met een foodtruckje waarin ze lekkernijen uit hun moederland bereiden. Larissa Mytnik en Alexandra Shlein hopen straks na de versoepelingen hun zaak uit te kunnen bouwen.

De pannenkoekenhuizen blijven gesloten, en dus besloten deze twee ondernemende vrouwen de pannenkoeken naar de mensen toe te gaan brengen. Op de weekmarkt in Baarn, hun thuishaven. Alexandra kwam elf jaar geleden vanuit Nijmegen hier wonen en prijst die gebeurtenis. Larissa is al veel langer een bekend gezicht in het dorp. Jarenlang verkocht zij straatkranten in afwachting van een verblijfsvergunning. Ze wil nog steeds haar dankbaarheid uitspreken naar de Baarnaars voor hun steun tijdens haar strijd om hier te mogen blijven. Ruim drie jaar geleden was het zover. Sindsdien werkt ze in de horeca en is nu dus ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. Alexandra heeft al een eenmansbedrijf in dienstverlening bij het aanvragen van een visum voor Rusland, maar die business ligt sinds corona helemaal stil.

Dappere starters in coronatijdSTOUTE SCHOENEN Ze trokken de stoute schoenen aan en tikten een vervallen kar op de kop. Met behulp van een handige plaatsgenoot knapten ze die mooi op. Ze voerden met hun Russische pannenkoeken enkele succesvolle pilots uit onder vrienden en familie en gisteren was de echte aftrap van foodtruck Matreshka, genoemd naar de bekende houten poppetjes.

GOEDE DOELEN Op het menu staan de bekende zoete crêpes, maar ook varianten met kaas, zalm en kruiden zoals dille en peterselie. Allemaal flinterdun en goed gevuld. De kaart zal worden uitgebreid met onder meer crêpes met gehakt, kondigt Larissa aan. Eerst maar eens kijken hoe het loopt. Als het aanslaat willen ze straks ook op de Trotsmarkt gaan staan, en op Baarnse evenementen. En ze leveren heel graag hun bijdrage aan goede doelen.

Larissa Mytnik biedt de voorbijgangers stukjes van de lekkernij aan en stuit daarbij op veel voorzichtigheid. Tja, de coronapandemie is nog niet ten einde, beseft ze.

Door Hans Veltmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie