De 1922 poststemmen zijn  vanmorgen al geteld in het gemeentehuis.
De 1922 poststemmen zijn vanmorgen al geteld in het gemeentehuis. Caspar Huurdeman

Opkomst rond middaguur op bijna 40 procent

17 maart 2021 om 13:50 Politiek

BAARN Burgemeester Mark Röell loopt door de Laanstraat naar zijn werkkamer in het gemeentehuis. Net als hij de voordeur van het gemeentehuis wil dichtslaan, hoort hij: ,,Burgemeester, burgemeester, wacht even”. Twee inwoners komen er aan hollen, met de stempas in hun handen. 

Helaas, de afgelopen jaren was het de deur richting stembureau, maar corona maakt alles anders. Röell wijst op het pamflet op de voordeur wat de kortste route aangeeft naar de andere ingang aan de Stationsweg 18. Daar is een stembureau ingericht met een aparte in- en uitgang. 

De burgemeester heeft ’s ochtends samen met loco-burgemeester Erwin Jansma een rondje langs enkele stembureaus gemaakt. Zo waren ze beiden bij het drive-in stembureau op de gemeentewerf. Vanmiddag gaat Röell er nog een kijkje nemen, dan samen met commissaris van de koning, Hans Oosters. Die neemt hij ook mee naar het ‘privé’ stembureau van de zorginstellingen Amerpoort en Sherpa. 

Om 12.00 uur heeft 38,84% van de stemgerechtigden in Baarn zijn/haar stem uitgebracht

Precies 7.518 stemmen zijn dan genoteerd. Dit is inclusief de briefstemmen en de stemmen op maandag en dinsdag. Het NS-station is op dit moment het drukste stembureau. Wie rustig zijn stem wilt uitbrengen kan het beste naar Nutsgebouw (Burgemeester Penstraat 6), Gymzaal de Spoorslag (Spoorstraat 5), Dorpshuis de Furs (Dorpsstraat 16 in Lage Vuursche), IJsbaan (De Geerenweg) 16 of SV Baarn (De Geerenweg 6B).

Tot 21.00 uur kan er gestemd worden. Op de website van de gemeente is een speciale drukte stemmonitor om real-time te zien waar het druk en minder druk is. 

door Eugene Leenders

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie