Het Bosbad in Baarn
Het Bosbad in Baarn Bosbad Baarn

Bosbad De Vuursche Baarn wil deze zomer voor publiek

16 maart 2021 om 14:40 Recreatie

BAARN Bosbad De Vuursche in Baarn wil deze zomer open voor publiek. Volgens het Bosbadbestuur kan, met de kennis die vorig jaar zomer is opgedaan en met de maatregelen van het RIVM, het mogelijk zijn om een veilige zwemomgeving te bieden. 

Het Bosbad is druk bezig met de voorbereidingen om de opening van het zwembad mogelijk te maken voor zwemliefhebbers. Nu het vermoeden bestaat, dat reizen deze zomer wordt afgeraden, denkt het Bosbadbestuur met het open gaan van het Bosbad in een behoefte te voorzien.

EXTRA KASSAHOKJE Om een goed beeld te krijgen van de juiste maatregelen om het zwembad in de zomer te openen, is het Baarnse bad in gesprek gegaan met andere zwembaden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar veiligheidsmaatregelen op plekken waar mensen veel samen komen, zoals de entree en het kassahokje. Voor dat laatste punt, is er een tweede kassahokje geopend bij het rolstoel/kinderwagen toegankelijke hek, om de mensenmassa beter te spreiden. 

Anderhalve meter afstand houden is hier al mogelijk. Het ‘perron’ rond de twee grote baden kan bij grote drukte tijdelijk worden afgesloten, zodat nieuwe zwemmers even moeten wachten tot er meer ruimte in de baden is. Volgens het bestuur zijn de ligweides zijn groot genoeg om afstand te houden. Betere verspreiding over de weides zal wel nodig zijn.

ABONNEMENTEN Of het Bosbad dit jaar ook abonnementen zal verkopen, is nog de vraag. De onbeperkte toegang die abonnementhouders normaal gesproken hebben, valt op dit moment nog niet te rijmen met de mogelijkheid dat de overheid besluit dat er maar een beperkt aantal zwemmers binnen de hekken mag zijn.

Het Bosbadbestuur zegt er alles aan te doen om de zomer van 2021 een fijne zwemzomer te maken. Daarbij hebben ze wel een huishoudelijke mededeling naar de bezoekers: ,,Bezoekers hebben daarbij ook een eigen verantwoordelijkheid: als zij zich aan de maatregelen houden en de aanwijzingen van het personeel opvolgen, kan iedereen veilig genieten van een mooie zomer in het Baarnse Bosbad.”

Wanneer het bad precies open kan, is nu nog niet bekend en hangt af van de aanwijzingen van de overheid. Het bestuur houdt als richtlijn nu 1 juni aan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie