Afbeelding
NS

Stationsommetje Baarn het populairst in 2020

15 maart 2021 om 13:00 Verkeer en vervoer

BAARN Stationsommetje de Groene Wissel Baarn is het meest gedownload in 2020. Dat is de conclusie van onderzoek dat NS heeft gedaan. 

Treinreizigers trekken massaal wandelschoenen aan. 39% van treinreizigers is (meer) gaan wandelen door corona; de downloads van stationsommetjes zijn met 47% gestegen en NS viert 900 gratis stationsommetjes: coronaproof wandelen in de buurt.

Door corona zitten we met z’n allen meer thuis dan ons lief is. Om toch in beweging te blijven, trekken treinreizigers massaal wandelschoenen aan. Dat blijkt uit onderzoek van NS onder 755 treinreizigers. Speciaal voor al deze wandelaars introduceert NS het 900e stationsommetje. President-directeur van NS Marjan Rintel liep als eerste deze nieuwe stationswandeling bij haar in de buurt.

Door corona is 39% van de treinreizigers begonnen met of meer gaan wandelen, blijkt uit onderzoek van NS. Bijna de helft (49%) van de jongere treinreizigers (leeftijd 18-34 jaar) is door corona meer gaan wandelen. De belangrijkste redenen om te wandelen zijn fit blijven en het hoofd leeg maken. Vooral reizigers onder de 34 jaar wandelen om het hoofd leeg te maken (66%). Driekwart van de treinreizigers geeft aan alleen of met een partner te wandelen. 40% staat er voor open om met nieuwe mensen in contact te komen door samen te wandelen. Jongeren (bijna de helft) staan hier meer voor open dan reizigers van 35 jaar of ouder

STATIONSOMMETJES Dat wandelen in trek is, zien we ook terug in het aantal downloads van onze stationsommetjes. Deze gratis wandelingen van NS, in samenwerking met Wandelzoekpagina.nl en WandelBart, beginnen en eindigen bij een station in de buurt. NS wil hiermee wandelen in de eigen omgeving stimuleren en zodra het weer kan is het een kans om Nederland te voet te verkennen. In 2020 is het aantal gedownloade stationsommetjes gestegen met 47% ten opzichte van het jaar daarvoor (385.000 downloads in 2020 versus 262.000 in 2019, periode mei tot en met december).

De vijf meest gedownloade stationsommetjes van 2020:
1. Groene Wissel Baarn 1

2. Groene Wissel Hollandsche Rading 2

3. Wandelsporen Holten - Nijverdal

4. Groene Wissel Oosterbeek 1

5. Groene Wissel Castricum 1

Vooral wandelingen in de provincies: Gelderland en Utrecht zijn populair (bron: Wandelzoekpagina.nl).

Klik HIER voor Stationsommetje de Groene Wissel Baarn.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie