De lang gerekte loods van Pasveer midden op de foto.
De lang gerekte loods van Pasveer midden op de foto. Nufotograferen.nl

Pasveer wordt woonwijk: Voorkeur voor huisvesting ouderen

14 maart 2021 om 12:53 Nieuwbouw

BAARN De loodsen van Pasveer worden gesloopt, zodat er woningen gebouwd kunnen worden. De voorkeur van de gemeente is een plan met ruim 30 huizen voor ouderen. De plek dicht bij het centrum zou ideaal zijn.

Het plan is in een stroomversnelling gekomen nu er een nieuwe eigenaar is. De firma Pasveer vestigde in de vorige eeuw, in de strook tussen de Eemstraat en de Schoolstraat, een groothandel in technische installaties. Na het overlijden van Pasveer ging het onroerend goed naar zijn vier kinderen. Lange tijd was er onenigheid over de erfenis. Nu is het terrein met opstallen in december 2020 daadwerkelijk verkocht.

Wethouder Erwin Jansma bevestigt dat er een eerste gesprek is geweest met de nieuwe eigenaar en dat de gemeente zijn wensen kenbaar heeft gemaakt

Het gaat om een flinke oppervlakte. In de loodsen zijn in de loop van der tijd verschillende bedrijven gevestigd, bijvoorbeeld fysiotherapiepraktijk FTB, een dagbesteding en een psychologiepraktijk.

Alle huurders hebben vorig jaar te horen gekregen dat er vergevorderde plannen zijn om het terrein te verkopen en een nieuwe (woon)functie te geven. Het leidde al tot een verzoek van FTB aan de gemeente om mee te zoeken naar een nieuw onderkomen.

Jansma laat de mogelijkheid open dat juist in de nieuwe woonwijk voor ouderen een fysiotherapiepraktijk ondergebracht zou kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie