Afbeelding
Pixabay

Kruispunt in Baarn krijgt nieuwe verkeerslichten

10 maart 2021 om 17:57 Verkeer en vervoer

BAARN De provincie Utrecht vervangt volgende week de verkeersregelkast en de verkeerslichten op het kruispunt van de Amsterdamsestraatweg (N221) met de Hilversumsestraatweg (N415)/Lt. Gen. Van Heutszlaan in Baarn. De vervanging is nodig omdat het materiaal aan het eind van zijn levensduur is.

De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd en bestaan onder meer uit het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg, het aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek en het vervangen van lampen en drukknoppen bij de de verkeerslichten. De nieuwe ledlampen zijn volgens de provincie ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.

Tijdens de werkzaamheden blijft er voor iedere rijrichting één rijbaan beschikbaar. De snelheid wordt verlaagd naar 30 km per uur en er zijn verkeersregelaars  aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang. 

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. ,,Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het slijpen in het asfalt kan de nodige herrie geven”, geeft de provincie aan. ,,Daarnaast kunnen bij alle wegwerkzaamheden onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien, waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie