paaseitjes klaar om naar verzorgingshuizen te worden gebracht
paaseitjes klaar om naar verzorgingshuizen te worden gebracht nvt

Een hartverwarmend initiatief in coronatijd.

9 maart 2021 om 17:01 Lokaal Deel je nieuws

Persbericht

Een hartverwarmend initiatief in coronatijd.

Coronatijd is voor de meesten van ons een periode van afzien. We kunnen minder dan we zouden willen.

Sommigen daarentegen ontlenen aan de coronaperiode juist extra energie om iets moois, iets extra’s voor de medemens  te doen. Zo ook plaatsgenote Martine van de Weerd – van Maanen.

Zij trekt zich de eenzame situatie van  mensen in verzorgingshuizen aan en besloot, vanuit een warm hart en uit eigen portemonnee, hen te verrassen met een klein gebaar.  Het zijn immers vaak juist de kleine dingen van het leven die er toe doen.

Voor de bewoners van een drietal verzorgingshuizen in Baarn en de Lage Vuursche maakt ze voor alle bewoners een feestelijk pakketje met een paar paaseitjes erin. Door de zorg en creativiteit waarmee ze de eitjes verpakt, groeit een klein iets uit tot een groots gebaar waarmee ze de bewoners een hart onder de riem wil steken. Het liefst zou ze de pakketjes zelf aan de bewoners uitreiken – om zo nog een praatje te kunnen maken – maar dat kan in coronatijd natuurlijk niet. Deze taak is voor de huizen zelf weggelegd.

De actie van Martine is een mooi voorbeeld van hoe je met geringe middelen maar met veel inzet en medeleven iets kunt betekenen voor je medemens. Een hartelijke en onbaatzuchtige bijdrage aan het welzijn van mensen die het door de coronabeperkingen extra moeilijk hebben.

 Hulde.

Voor verdere informatie:

Doris Wintgens

Tel. 06 - 45852126

Mand met paaseitjes voor verzorgingshuizen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie