Kandidaat Tweede Kamerlid Mirthe Biemans (PvdA)
Kandidaat Tweede Kamerlid Mirthe Biemans (PvdA) PvdA

Kandidaat Tweede Kamerlid Mirthe Biemans (PvdA) in Baarn over woningnood

9 maart 2021 om 12:06 Lokaal Deel je nieuws

#Ikwileenhuis. Met deze leuze voert Mirthe Biemans (kandidaat Tweede Kamerlid voor de PvdA) campagne voor betaalbare woningen. Op maandag 15 maart is ze virtueel in Baarn om te praten over het gebrek aan betaalbare woningen in Nederland én in de gemeente Baarn. Van 20.00 tot 21.00 uur gaat ze in gesprek met PvdA-raadslid Mark Eijbaard en iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp.

De bijeenkomst wordt geleid door voorzitter Abdou Najib van de PvdA Baarn. Centraal staan vragen als: Waarom zijn er nog steeds zoveel mensen op zoek naar een betaalbaar huis? Wat kan de politiek doen om betaalbare woningen te realiseren? Wat is de rol van projectontwikkelaars en woningcorporaties?

Iedereen is uitgenodigd om aan te sluiten in de Zoom-bijeenkomst of de YouTube-uitzending. De PvdA Baarn hoort ook graag de mening van jongeren die al jaren op de wachtlijst staan voor een huurwoning, gezinnen die niet kunnen doorstromen naar een ruimere betaalbare woning, projectontwikkelaars en vastgoedeigenaars. Wie een email stuurt naar aafje@pvdabaarn.nl ontvangt de link naar de Zoom-bijeenkomst. Een Zoom-account is niet nodig. Online meekijken kan ook, op baarn.pvda.nl staat maandag de link naar de uitzending. Vragen stellen kan ook, via bestuur@pvdabaarn.nl en via Facebook.com/pvdabaarn en twitter.com/pvdabaarn.

Mirthe Biemans (34 jaar) staat op nummer 23 van de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Ze woont in Utrecht en is manager van een grote woningcorporatie. Daar is ze dagelijks bezig met goed en betaalbaar wonen. ‘Er is een stuwmeer aan mensen die geen woning kunnen vinden. Meer dan een half miljoen levens staan op de pauzestand.’ Biemans spreekt van de grootste woningnood sinds de Tweede Wereldoorlog. Ook in Baarn is grote behoefte aan betaalbare woningen. De bouwplannen voor de Baarnse Zoom moeten onder andere in die behoefte voorzien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie