Afbeelding
Gerd Altmann/Pixabay

Coronasteun voor Baarnse maatschappelijke organisaties tegen financiële nood

5 maart 2021 om 11:35 Corona Coronavirus

BAARN Maatschappelijke organisaties in gemeente Baarn die vanwege de maatregelen van het coronavirus in financiële nood zijn gekomen, kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor maatschappelijke organisaties op het gebied van cultuur, sport, welzijn, recreatie & toerisme en overige maatschappelijke organisaties. 

,,Onze gemeente kent een rijk en gevarieerd aanbod van cultuur, sport, welzijn, recreatie & toerisme en overige maatschappelijke organisaties. Daar zijn we trots op en dit willen we behouden”, aldus wethouder Hugo Prakke. De coronacrisis heeft een grote impact op de samenleving, mensen kunnen minder doen en organiseren waardoor veel organisaties inkomsten mislopen. Er zijn een aantal Baarnse organisaties in 2020 door de coronacrisis in financiële nood geraakt. De gemeente Baarn kan deze organisaties ondersteunen via budget vanuit de rijksoverheid. Dat wordt gedaan via een tijdelijke subsidieregeling ‘Behoud maatschappelijke organisaties met coronaschade Baarn 2020’.

SUBSIDIE AANVRAGEN Organisaties kunnen de subsidie aanvragen van 8 maart tot en met 15 april via de gemeentelijke website. Deze maatschappelijke organisaties moeten aantonen dat zij eind 2020 geen of bijna geen financiële middelen hadden en dat dit veroorzaakt werd door de coronamaatregelen. Bedrijven en organisaties met een winstoogmerk worden uitgesloten van deze subsidieregeling. Voor hen heeft de rijksoverheid andere regelingen. 

Ook in 2021 zijn er coronamaatregelen voor organisaties wat impact heeft op hun financiële situatie. De gemeente zal op een later moment bekijken of de subsidieregeling een vervolg krijgt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie