Boogschieten tijdens de community dag op de Waldheim vandaag.
Boogschieten tijdens de community dag op de Waldheim vandaag. Hans Veltmeijer

Ontspannen eerste schooldag

3 maart 2021 om 15:24 Onderwijs

BAARN Vandaag mochten de middelbare scholen weer leerlingen verwelkomen, na tweeënhalve maand min of meer sluiting. Op de Waldheim mavo grepen ze dat moment aan voor een feestelijke ‘community day’.

Geen les maar samen sporten, poffertjes eten, trommelen of een kunstwerk maken. ,,Vandaag is het gewoon genieten en elkaar eerst lekker weer even zien , want we zijn zo blij dat alle leerlingen weer op school zijn”, zegt adjunct-directeur Jasper de Jong van de school aan de Torenlaan. Alleen klas 4, de examenklas, heeft sinds medio december les op school gehad.

Tijdens de herstart mocht ’s ochtends de onderbouw aan de activiteiten deelnemen, de middag was voor de oudere leerlingen. De poffertjeskar, waar de leerlingen niet alleen poffertjes maar ook chocolademelk konden krijgen, blijkt zeer populair. Maar ook het boogschieten, Braziliaans capoeira dansen en de Afrikaanse djembéles onder leiding van deskundigen krijgen veel aandacht van de kinderen. En er staat een groep geconcentreerd de haka van de Maori uit Nieuw-Zeeland op het zonovergoten grasveld te oefenen. De leerkrachten zien het allemaal met genoegen aan en stellen vast dat het de hoogste tijd was, het thuiszitten met alleen online onderwijs ‘was op’.

De middelbare scholen moeten hun leerlingen tenminste een dag in de week fysiek les aanbieden. De Waldheim laat elke leerling tweeëneenhalve dag wekelijks naar school komen. De examenklas blijft de hele week les op school krijgen. Door het werken met halve klassen wordt het anderhalve meter afstand houden vereenvoudigd, licht De Jong toe. Die regel vormt de grootste uitdaging voor scholen. Aan het mondkapje op de gang zijn de leerlingen intussen wel gewend.

Vandaag nog poffertjes en boogschieten, vanaf donderdag starten de gewone lessen weer, kondigt hij aan. ,,Maar we gaan wel rustig aan beginnen en niet meteen toetsen.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie