Afbeelding
Caspar Huurdeman

Inbraakgolf treft Baarn

3 maart 2021 om 15:00 Misdaad

BAARN Vijfendertig inbraken in amper drie maanden tijd. Baarn heeft te maken met een inbraakgolf. De politie staat voor een raadsel, vooral omdat het dorp er uitspringt in de regionale inbraakcijfers.

AVONDKLOK Door de avondklok is het opvallend rustig. Niet in Baarn. Er wordt ’s avonds, ’s nachts en zelfs op klaarlichte dag ingebroken terwijl de bewoners thuis zijn. Opvallend is dat het om daadwerkelijke inbraken gaat en geen insluipingen. Steeds is er braakschade.

Gezien de ligging aan de snelwegen gaat de politie vrij snel uit van mobiel banditisme. De rondreizende bendes die enkele dagen toeslaan en dan naar een andere regio of zelfs land reizen.

Nu worden alle opties opengehouden. Bij de mobiele bendes gaat het meestal niet om zo’n lange periode achtereen. Enkele jaren geleden was er ook een inbraakgolf die uiteindelijk door Baarnse jongeren werd veroorzaakt. Na hun arrestatie en veroordeling was het tot eind vorig jaar opvallend rustig.

112 BELLEN De politie vraagt de bewoners zeer alert te zijn en bij elke verdachte situatie direct 112 te bellen. In december startte de serie inbraken, in januari was het rustiger, maar sinds de tweede helft van februari is het weer raak.

Het gaat niet om een specifieke wijk maar huizen verspreid over het hele dorp. Om een doorbraak te bereiken moet de politie de daders op heterdaad betrappen, daarom de extra oproep om direct de alarmlijn te bellen.

Over de meest recente inbraken wil de politie geen mededelingen doen. Eerder berichtte de Baarnsche Courant over twee inbraken in de Da Costalaan. Vorige maand werd op de bovenverdieping van een huis ‘s avonds alles overhoop gehaald, terwijl de bewoners beneden televisie zaten te kijken. In het andere huis waren de bewoners een avond weg,

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie