Als limbodanser onder de slagboom door.
Als limbodanser onder de slagboom door. Caspar Huurdeman

Als limbodanser met fiets onder slagbomen door

22 februari 2021 om 10:45 Verkeer en vervoer

BAARN De storing houdt niet alleen aan, het wordt ook nog erger. Eerst gingen alleen de slagbomen van de weg plots naar beneden, nu ook van het fietspad.

De Eembrug heeft de grootscheepse opknapbeurt niet goed doorstaan. Sinds in september, tien dagen lang, alle elektriciteitskabels en -installaties zijn vernieuwd, heeft hij kuren. Een fors probleem, want een gesloten brug geeft veel oponthoud en omrijden kost behoorlijk wat tijd.

Daarbij komt dat de route veelvuldig wordt gebruikt door de grote bakkers- en viskarren uit Bunschoten-Spakenburg. Even keren op de Bisschopsweg valt nog niet mee.

De provincie Utrecht is de beheerder van de brug en heeft al enkele keren beterschap beloofd. Er zijn ook al heel wat monteurs wezen kijken, maar tot een bevredigend oplossing heeft het dus nog niet geleid. In de Baarnsche Courant stonden al verhalen van vissers die het verkeer uren regelden, maar toen konden personenauto’s nog over het fietspad worden geleid.

Zaterdag ging het weer mis en moesten wandelaars en de fietsers als limbodansers onder de slagboom door.

Probleem is dat de brug op afstand wordt bediend in Weesp en dat een monteur uit de Randstad moet komen. Zaterdag duurde het meer dan één uur voordat de slagbomen weer omhoog gingen.

Door Eugene Leenders

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie