Theater de Speeldoos is ook beschikbaar voor uitvaarten.
Theater de Speeldoos is ook beschikbaar voor uitvaarten. Mieke Wegerif

Afscheidsceremonies in Theater de Speeldoos

20 februari 2021 om 15:54 Overig

BAARN Theater de Speeldoos wordt allereerst geassocieerd met theatervoorstellingen en gezellige avondjes uit. Wat minder bekend is, is dat het theater ook beschikbaar is voor afscheidsceremonies.

,,We hebben inmiddels enkele families een sfeervol en waardig afscheid van hun dierbare overledenen mogen bieden in ons theater. Dat die mogelijkheid bestaat is alleen nog niet heel bekend vandaar dat we er nu iets prominenter mee naar buiten treden”, aldus theaterdirecteur Tom van der Poel. ,,In de huidige lockdown is ons theater nagenoeg iedere dag beschikbaar maar ook als er weer theatervoorstellingen in onze theaterzaal plaatsvinden is deze niet iedere dag bezet. Als wij als theater een sfeervolle bijdrage, zonder tijdsdruk, mogen leveren aan een droevige gebeurtenis waar de nabestaanden met een warm gevoel op terug kunnen kijken, dan doen we dat uiteraard heel graag. Wij zijn zelfs vereerd. In nauwe samenwerking met een uitvaartondernemer draagt ons theater graag haar steentje bij aan het best denkbare afscheid van een dierbare. Ik zeg het maar zo: ook een droevige gebeurtenis mag in de spotlights.”

Gedurende de landelijke horecasluiting zijn alleen volledige uitvaarten toegestaan, waarbij het theater haar horeca mag openstellen voor de uitvaartgasten. Zodra de horecasluiting opgeheven is, zijn condoleances ook mogelijk. Specifieke wensen op muzikaal gebied kunnen worden opgeluisterd door live muzikanten. Uiteraard behoort in de huidige tijd ook een livestream van de uitvaart tot de mogelijkheden. Geluid, licht en livestream worden verzorgd door de professionele licht- en geluidstechnici van het theater.

Uitvaartregisseur Hans Scheerder: ,,Er is steeds meer vraag naar een locatie waarin persoonlijke wensen van de overledene en van de familie kunnen worden vervuld. Een theater is daarvoor een uitstekende plek.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie