Jurre Kooi is één van de Baarnse bezorgers.
Jurre Kooi is één van de Baarnse bezorgers. Matthijs Bremer

‘Bezorgers BC zijn echte diehards’

12 februari 2021 om 16:00 Mensen

BAARN ,,Ja joh, de Baarnsche Courant is deze week gewoon bezorgd, wij zijn diehards.” Verspreider Mary Papo is lyrisch over ‘haar’ bezorgers die afgelopen dagen, ondanks de sneeuw, de lokale krant ‘gewoon’ hebben rondgebracht.

,,We hebben onze lopers persoonlijk gecomplimenteerd en ook in de groepsapp. We zeggen wel extra dat ze voorzichtig moeten zijn. Verder niet”, aldus Papo. Wat ze wel van veel lopers hoort is dat weinig stoepen zijn schoongemaakt. Daarvan akte. Denkt u aan uw krantenbezorger, maar ook de postbode en probeert u in ieder geval de route naar uw brievenbus sneeuw- en ijsvrij te maken. En zo mogelijk ook de stoep voor uw eigen huis. ,,Het gevolg daarvan is dat de lopers er wel veel langer over doen. Veel stukken moeten ze lopend doen in plaats van per fiets.”

Jurre Kooi bezorgt in de omgeving van het ziekenhuis: ,,Het is nu soms moeilijk, zeker in het begin als je nog veel kranten hebt en de tas zwaar is, dan glij je soms weg. Het is glad, maar verder is er niet veel veranderd. Maandag was het nog heel glad, woensdag waren de wegen al wat beter. Het leukst vind ik de interactie met mensen en te zien wie waar woont. Als ik geen kranten zou bezorgen, zou ik anders niet in deze wijk komen.”

Ook Lizeth de Ruijter bezorgt de BC. ,,Maandag was eigenlijk niet te doen. Maar ik heb toch al mijn kranten bezorgd. Normaal zou ik die wijk in een half uur doen. Nu deed ik er bijna twee uur over. Van een abonnee in de Van Reenenlaan kreeg ik via Mary Papo nog een compliment. Dat is heel fijn.”

Door Christine Schut

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie