Afbeelding
Provincie Utrecht

Ook donderdag dienstregeling met sprinters en aantal intercity’s

10 februari 2021 om 17:39 Verkeer en vervoer

BAARN (ANP) NS en ProRail gaan vanwege het strenge winterweer ook donderdag een dienstregeling rijden met sprinters en een aantal intercity’s, meldt de NS woensdag. Volgens het vervoersbedrijf moeten reizigers rekening houden met uitval van treinen als gevolg van storingen.

,,Doel is om zoveel mogelijk treinen te rijden om reizigers zo snel en zo betrouwbaar mogelijk op hun bestemming te brengen”, aldus de NS.

Het strenge winterweer blijft daarmee invloed houden op het spoor en de dienstregeling. Zondag werd het treinverkeer stilgelegd wegens hevige sneeuwval. In de dagen erna gold een aangepaste dienstregeling. Woensdag reden er ook al voornamelijk sprinters en enkele intercity’s. Treinen en spoor zijn gevoelig voor winterse temperaturen. Vrieskou en vocht zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen.

De NS adviseert reizigers kort voor vertrek hun reis te plannen en rekening te houden met extra overstappen en een langere reistijd. ,,We adviseren reizigers nadrukkelijk alleen op reis te gaan als de reis noodzakelijk is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie