Afbeelding
Recreatie Midden-Nederland,

Baarn vanaf 2023-24 ook in wandelroutenetwerk

27 januari 2021 om 10:30 Recreatie

BAARN De wandelpaden op grondgebied van de gemeente Baarn gaan deel uitmaken van een wandelroutenetwerk. In navolging van Utrecht-West krijgt het oostelijke deel van de provincie ook zo’n uitgestippelde infrastructuur voor mensen die graag de benenwagen nemen.

Het principe van zijn wandelroutenetwerk is hetzelfde als dat voor fietsen. Onderweg komen er op cruciale of strategische plekken knooppunten, waar de wandelaar naar eigen inzicht en wensen van wandelroute kan veranderen.

De gemeente Baarn zal, samen met elf andere gemeenten een overeenkomst ondertekenen, waarmee het licht op groen wordt gezet voor de realisatie van het netwerk. In 2019 is er al een verkennend onderzoek gedaan naar de bestaande routes en mogelijkheden om daar structuur in te brengen én om in Utrecht-Oost een verbinding tot stand te brengen met het routenetwerk in het westelijke deel van Utrecht.

DEKKEND Ambitie is om tot een provincie dekkend wandelroutenetwerk te komen. Dit versterkt volgens de initiatiefnemers het recreatief hoofdnetwerk en biedt mogelijkheden voor routegebonden recreatie. Het netwerk zou in 2023 klaar kunnen zijn en worden aangesloten op de westelijke variant. Bij de realisering gaan de overheden uit van duizend euro per kilometer. Het totale traject bestrijkt 865 kilometer. Voor een deel gaan de paden ook over particulier terrein. Met de eigenaren moet overeenstemming worden bereikt over bijvoorbeeld bewegwijzering.

Van de kosten neemt de Provincie Utrecht 75 procent voor zijn rekening. De overige 216.000 euro moeten worden samengebracht door de twaalf gemeenten. Naast Baarn gaat het om Amersfoort, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie