Locatie van de geplant bomen bij kuil van Drakensteyn (Lage Vuursche)
Locatie van de geplant bomen bij kuil van Drakensteyn (Lage Vuursche) Siwan Delewi

Refurbished.nl en Staatsbosbeheer slaan de handen ineen om het nieuwe jaar mooi te beginnen

26 januari 2021 om 13:16 Lokaal Deel je nieuws

Zeist - Refurbished.nl en Staatsbosbeheer zijn in de provincie Utrecht een samenwerking gestart om de biodiversiteit en soortenrijkdom in de bossen te vergroten. Klanten van Refurbished.nl dragen op deze manier een steentje bij aan het vergroenen van de leefomgeving

De volgende stap naar een duurzame toekomst

Refurbished.nl is een marketplace met aanbieders van betrouwbare Refurbished apparaten. Door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten met 3 jaar garantie probeert dit bedrijf het vertrouwen van de klanten te winnen. ‘Dit is een mooi vertrekpunt, maar wij willen ook actief bijdragen. Het zou mooi zijn als de andere refurbished partijen ook gestimuleerd worden om actief bij te dragen, want alleen samen kunnen we het verschil maken’, aldus de oprichter Omar Ouchene. Het bedrijf won eerder dit jaar al de Shopping Awards 2020 voor snelst groeiende e-commerce en de CrossBorder prijs voor het snelst groeiende bedrijf over de grens. 

Samen planten wij bomen

Staatsbosbeheer is een duurzame samenwerking gestart met Refurbished.nl om jaarlijks bomen te planten in lokale natuurgebieden om de biodiversiteit en soortenrijkdom te vergroten. Dit wordt gedaan door allerlei loofbomen te planten zodat er meer gemengde bossen ontstaan. De eerste locatie waar in december bomen zijn geplant was de Lage Vuursche, een natuurgebied vol mooie wandel- en fietsroutes. ‘Investeren in meer gevarieerde en gemengde bossen in van groot belang voor de toekomst van het bos. Juist om weerschommelingen op te vangen en bestand te zijn tegen ziekten. Daarnaast is het bos van groot belang voor het welzijn van dieren én mensen. Zie nu eens in een tijd van crisis hoe natuurgebieden de ruimte bieden ter ontspanning’, zo zegt de beheerder van Staatsbosbeheer Gerrit Rijneveld.


Toekomstperspectief

Op de planning voor de toekomst staat het beplanten van diverse locaties binnen de Vuursche op jaarlijkse basis, waarna er mogelijk ook geinvesteerd wordt in het herstel van wandelroutes en plaatsen en onderhouden van bankjes. 
Bezoekers van Refurbished.nl kunnen binnenkort de coördinaten van de eerste locatie vinden op website zodat ze zelf het proces kunnen monitoren. Het Refurbished concept wordt steeds bekender in Nederland en biedt mogelijkheden voor om een prima werkend toestel een tweede leven te bieden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie