Afbeelding
Baarnsche Courant

Abdou Najib gekozen als voorzitter van PvdA Baarn

24 januari 2021 om 12:00 Politiek

BAARN Abdou Najib is de nieuwe voorzitter van de PvdA Baarn. In de week dat hij officieel afscheid nam als gemeentesecretaris, werd hij door de ledenvergadering van de PvdA gekozen tot voorzitter.

Najib was in de jaren negentig fractievoorzitter van de PvdA in de stad Utrecht. In zijn afscheidsinterview als gemeentesecretaris gaf hij aan geen politieke aspiraties te hebben.

Najib: ,,Dat is zo, maar ik help graag op de achtergrond mijn partij. Zeker in tijden dat het lastig is om mensen bereid te vinden actief te zijn binnen een politieke partij.”

Scheidend voorzitter Anne Slingeland is blij met de benoeming van Najib. Ze tweet: ,,Afgezwaaid als voorzitter PvdA Baarn en het stokje in het volste vertrouwen overgedragen aan Abdou Najib. Succes makker!” Slingeland zat in de gemeenteraad tussen 2014 en 2018 en bekleedde daarna het voorzitterschap ruim twee jaar.

VERKIEZINGEN 2022 De PvdA kijkt nu al naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Enkele kwartiermakers onderzochten, in opdracht van het bestuur, of de PvdA sterk genoeg is om mee te doen aan de verkiezingen en wie er dan geschikt zouden zijn om in de gemeenteraad te gaan zitten. De kwartiermakers hebben een lijstje gemaakt, dat vertrouwelijk is gedeeld met het bestuur. Die verstrekt het weer aan de mensen die komend jaar een kandidatenlijst opstellen.

De PvdA heeft sinds 2018 één raadslid. Dat is Mark Eijbaard. Daarnaast zijn er twee steunfractieleden: Sandra Bruijstens en Ton van der Linden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie