Groep mensen met een gezond gewicht
Groep mensen met een gezond gewicht onbekend/ gekochte foto

blij met een gezond gewicht

18 januari 2021 om 22:21 Lokaal Deel je nieuws

Het is de maand om weer te proberen wat kilo’s kwijt te raken. Kilo’s die er vaak een paar maanden later weer aanzitten. Hoe is dit toch te voorkomen?

De oliebollen zijn op en thuiswerken blijft nog even de norm. Voor veel Nederlanders is het nu het moment om met een dieet te starten. Want die extra kilo’s moeten er echt af. Zeker in deze tijd is iedereen zich er wel van bewust dat een gezond gewicht van belang is. Maar is het wel zo verstandig om met een stevig dieet te beginnen, dat maar kort is vol te houden? Om een paar maanden later weer in de oude valkuilen te vallen en kilo’s aan te komen?

Onderzoekers adviseren vooral een aanpak te volgen, die je lang kunt volhouden. Dat geeft de beste kans van slagen. Begin met het aanleren van gezonde gewoonten; een gezond eet- en leefpatroon heeft namelijk een blijvend effect.  Dan gaan de kilo’s er af en komen niet meer aan.

Hieronder vind je de eerste 5 stappen naar een gezond gewicht. Begin vandaag nog.

Stap 1: Kies een realistisch streefgewicht, zo'n 5 tot 10% lager dan je huidige gewicht. Weeg je 80 kg, probeer dan 4 tot 8 kg af te vallen.

Stap 2: Vul dagelijks de Eetmeter in (app Voedingscentrum) en weeg je wekelijks

Stap 3: Eet driemaal daags op vaste tijden (bijvoorbeeld om 7:30, 12:30, 18:00 uur)

Stap 4: Advies: zoek een maatje (je vriendin, je partner of een voedingscoach)

Stap 5: Beloon jezelf als je alle stappen hebt opgevolgd (met een bosje bloemen of een tijdschrift)

Belangrijk

Vergeet niet bij het dagelijks invullen van de Eetmeter de tussendoortjes en het drinken. Alles is van belang! Je hoeft nu nog niet te minder te eten. Dat komt later wel. Van belang is dat je alle stappen volgt. De meeste mensen hebben steun nodig bij het afvallen. Als een vriendin of buurvrouw ook wil afvallen, vraag haar dan om mee te doen. Het is gezellig om het samen te doen en ervaringen te delen. Je partner hoeft misschien niet af te vallen, maar hij kan je, als jouw maatje, wel steunen. Dat is al heel fijn! Natuurlijk kun je ook altijd je voedingscoach vragen voor extra persoonlijke tips. Belangrijk is dat je alle stappen volgt en blijft volgen!

Elke week volgen nieuwe stappen. Het programma omvat in totaal 30 stappen. Heb je vragen, kijk dan op: www.blijvendopgezondgewicht.nl of www.voedingscentrum.nl voor meer tips.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie