Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.
Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Anko Stoffels RVD

Pieter van Vollenhoven twittert weer over Soestdijk

12 januari 2021 om 09:45 Politiek Paleis Soestdijk

BAARN Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, heeft zich opnieuw in de discussie rond de woningbouwplannen op het landgoed Soestdijk gemengd.

In een tweet zegt hij afgelopen maandagavond: ‘Omstreden woningbouwplannen naast Paleis Soestdijk worden aangepast. Goed dat er nog eens kritisch naar de plannen wordt gekeken. In een klein land kan je niet kritisch genoeg met je omgeving omgaan! @PietervVol’.

Van Vollenhoven is een fervent twitteraar, zijn account wordt door bijna 50.000 mensen gevolgd. De tweet is een reactie op de mediaberichten dat de eigenaar van Soestdijk, de Meijer Bergman Erfgoed Groep opnieuw naar de bouw tien gebouwen op het voormalige marechausseeterrein en een deel van het zogenoemde Borrebos wil bouwen. Het complex zou plaats moeten bieden aan 80 appartementen, waardoor de renovatie van het paleis en het landgoed kan worden betaald.

Maya Meijer Bergmans maakte vorige week bekend dat ze gaat kijken naar een eleganter plan, waarvoor minder in het bos wordt gebouwd. De Stichting Behoud Borrebos voert al maanden actie tegen de woningbouwplannen. Het leidde vlak voor het besluit in de gemeenteraad, vorig jaar juli, tot een adhesiebetuiging van prinses Irene en prinses Margriet.

Ze schreven destijds: ,,Mijn zuster Margriet en ik zijn geschokt bij het lezen dat de nieuwe eigenaren van het landgoed Soestdijk het oude Borrebos willen aantasten en ook het inmiddels lege marechausseeterrein willen gebruiken om nieuwe woningen te bouwen.”

door Eugene Leenders

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie