Gemeente Baarn zet de bloemetjes buiten. Vanmiddag werd ik gewezen op een pracht kunststof grasveld met (kunst) bloemen bij de ondergrondse milieustraat op het Laanplein. Het is vanochtend aangelegd, dit om te kijken of het nu daar netter zal blijven vertelde een gemeenteambtenaar en Boa, die kwam aanlopen (ik kon hem niet). Er staat altijd veel losse rommel om deze containers heen. Proef na een paar uur al mislukt vertelde ik hem. Er stonden alweer kartonnen dozen en een stuk glas naast de container. Het publiek wat flessen en ander spul kwamen brengen reageerde enthousiast. Meer info bij de gemeente Baarn
Gemeente Baarn zet de bloemetjes buiten. Vanmiddag werd ik gewezen op een pracht kunststof grasveld met (kunst) bloemen bij de ondergrondse milieustraat op het Laanplein. Het is vanochtend aangelegd, dit om te kijken of het nu daar netter zal blijven vertelde een gemeenteambtenaar en Boa, die kwam aanlopen (ik kon hem niet). Er staat altijd veel losse rommel om deze containers heen. Proef na een paar uur al mislukt vertelde ik hem. Er stonden alweer kartonnen dozen en een stuk glas naast de container. Het publiek wat flessen en ander spul kwamen brengen reageerde enthousiast. Meer info bij de gemeente Baarn Caspar Huurdeman

Gemeente zet de bloemetjes buiten

8 januari 2021 om 18:15 Overig

BAARN De gemeente Baarn heeft woensdagochtend kunststof bloemenveldjes geplaatst bij de ondergrondse milieustraat op het Laanplein in Baarn. Zo hoopt de gemeente het probleem van de losse rommel die zich doorgaans rondom de containers bevindt, in plaats van erin, op te lossen.

Het mocht echter niet baten: enkele uren na het installeren van de veldjes stond er alweer een verzameling kartonnen dozen naast een van de containers.

Inmiddels zijn de veldjes weer verwijderd. Een woordvoerder van de gemeente Baarn legt uit waarom: ,,In oktober 2020 is de gemeente samen met RMN en Eemland Wonen een project gestart dat erop gericht is bijplaatsingen bij ondergrondse containers te verminderen. We doen dit samen met een bureau dat gespecialiseerd is in gedragsverandering.”

,,Het bureau onderzoekt onder meer hoe verschillende maatregelen zouden kunnen helpen”, vervolgt de woordvoerder. ,,De plaatsing van containertuintjes op het Laanplein deze week blijkt echter te vroeg te zijn geweest, een vergissing van een leverancier van het onderzoeksbureau, zo heeft de contactpersoon van het bureau aangegeven. Vandaar dat de tuintjes gisteren weer zijn weggehaald, zodat het onderzoek verder kan gaan.

De tuintjes worden over een maand weer teruggeplaatst. Overigens is de verwachting dat in maart de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek bekend zijn.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie