Afbeelding
Politie.nl

Agenten gewond tijdens aanhoudingen in Baarn; aangereden en getrapt

31 december 2020 om 16:19 Misdaad

BAARN Van de zes verdachten die woensdagmiddag werden aangehouden wegens vuurwerkbezit en het verwonden van drie agenten, zitten er nog twee vast voor onderzoek. Dat meldt de politie donderdag. Een van hen wordt verdacht van poging tot doodslag en een ander van poging tot zware mishandeling. De aanhoudingen vonden plaats op het woonwagenkamp Zuiderlicht in de wijk tuindorp in Baarn.

De politie kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat er was gezien dat er op het Zuiderlicht in Baarn vuurwerk werd overgeladen van een auto in een caravan. Agenten gingen vervolgens naar de caravan om het te controleren. Daar troffen ze twee mannen aan, met wie niet te praten viel; de agenten werden uitgescholden. Een van de mannen is vervolgens aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

GRIMMIG De sfeer werd al gauw grimmig en er kwamen meer omstanders bij. Extra politieagenten boden ondersteuning en vormden een linie rondom de caravan. Kort daarna reed er een auto in op de agenten, daarbij werd een agent over zijn voet gereden. De bestuurster is aangehouden, ze wordt verdacht van poging tot doodslag. Terwijl ze werd aangehouden, krabde ze een agent in het gezicht. Een minderjarige inzittende werd aangehouden nadat er met de aanhouding bemoeid werd en agenten beledigde.

Daarnaast kreeg een agent een trap in het gezicht van een omstander, en een andere agent werd in het gezicht gebeten. De betreffende man is aangehouden en wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

VUURWERK In de caravan werden enkele cobra 6 staven aangetroffen en een potje kruit. Een minderjarige  jongen is aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van illegaal vuurwerk, maar kort daarna vrijgelaten: het vuurwerk bleek niet van hem te zijn. Het kruit wordt donderdag onderzocht en onschadelijk gemaakt.

De agenten zijn nagekeken in het ziekenhuis en zijn weer aan het werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie