Afbeelding
MC Escher

Provincie ondersteunt Escher in Baarn met subsidie

29 december 2020 om 17:46 Kunst

BAARN De provincie Utrecht heeft een subsidie toegekend aan het Escher initiatief, meldt voorzitter Irene van Kaam namens de stichting Baarn Escher.

De provincie Utrecht heeft de plannen omarmd en is volgens de stichting ‘enthousiast over de wijze waarop de wereldberoemde kunstenaar Escher in onze provincie tot leven wordt gebracht.’ De stichting maakt niet bekend om welk bedrag het gaat, maar ‘met deze subsidie kan de stichting aan het werk om de plannen verder uit te werken en concreter te maken. En dankzij deze bijdrage van de provincie komt de daadwerkelijke realisatie van de initiatieven een stap dichterbij.”

De Stichting Baarn Escher, bestaande uit een groep Baarnse ondernemers en de regio, werkt aan verschillende initiatieven om de werken van kunstenaar en graficus M.C. Escher beleefbaar te maken in Baarn. Het samenwerkingsverband startte in 2018 na een initiatief van de gemeente Baarn.

De stichting ontving eerder subsidie van de gemeente, waarmee onder meer een ‘bidbook’ is geschreven. Eind 2019 werden de plannen gepresenteerd in Baarn. Het initiatief verbindt drie verschillende projecten rondom het werk van Escher: een Escher Beleefcentrum, een Escher wandelroute/game en een Escher kunstroute in het dorp. Op www.baarnescher.nl worden deze drie initiatieven verder uitgelegd.

,,Achter de schermen wordt hard gewerkt om het fundament (businessplan, financiering, planvorming) voor elkaar te krijgen. Daarmee kan de stichting hopelijk in 2021 de eerste concrete stappen realiseren. De komende maanden wordt tevens uitgezocht welke mogelijkheden er zijn om met het Escher Beleefcentrum en de andere Escher initiatieven Baarn als levendig en interessant dorp verder op de kaart te zetten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie