Winnaars Max van Asch (en zus) en Pepijn van Herrickhuysen, rechts Richard Muller.
Winnaars Max van Asch (en zus) en Pepijn van Herrickhuysen, rechts Richard Muller. Hans Veltmeijer

Trotse winnaars van kleurwedstrijd

20 december 2020 om 14:17 Mensen

BAARN De kabouterspeurtocht in de Laanstraat was een succes, en de kleurwedstrijd die daaraan gekoppeld was trok liefst veertig deelnemers. Woensdag werden de jonge winnaars gehuldigd.

Dat gebeurde in de winkel van Bakker Bart, samen met de Gooische Bloembinderij, de initiatiefnemer van de speurtocht naar kabouterhuisjes en de kleurwedstrijd. Om voor wat reuring in het centrum én voor de kinderen te zorgen in deze evenementloze maanden. En dat is goed gelukt. Want aan de speurtocht deden veel kinderen mee en veertig van hen maakten ook een tekening. Alle inzendingen hingen in de zaak. De twee winnaars waren met hun moeder gekomen om hun prijs in ontvangst te nemen: twee kabouters, en voor de driejarige Max van Asch hele grote kabouters. Een groene en een zwarte. Ze wilden allebei graag de groene, dus moest er geloot worden. Pepijn van Herrickhuyzen (8) had de juiste zijde van de munt gekozen, ‘yes!’ roept hij uit. Maar ook Max van Asch (bijna 4) is blij en omhelst de zwarte kabouter met een grote glimlach.

Leuk dat het nu een keer jongens zijn die een kleurwedstrijd hebben gewonnen

,,Leuk dat het nu een keer jongens zijn die een kleurwedstrijd hebben gewonnen”, merkt zijn moeder op. ,,Het was een logische leuze, reageert jurylid Richard Muller van Bakker Bart. Deze twee inzendingen sprongen er namelijk uit wat creativiteit betreft. Het kunstwerk van Max was geïnspireerd op een creatie van Picasso in het programma Kunstenaars van KRO Kindertijd. Hierin gaan kinderen als kunstenaars aan de slag en maken ze kunstwerken van beroemdheden na. Pepijn had een driedimensionaal knutselwerk bedacht en gemaakt, met staande bomen, paddenstoelen en kabouters. Ze poseren nog even trots voor de foto en gaan dan tevreden met de aanwinst voor hun slaapkamer naar huis. Of zou het toch de tuin worden?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie