Afbeelding
Christine Schut

300 Roedenlaan 1: ‘gaat nu echt gebeuren’

18 december 2020 om 12:26 Wonen

LAGE VUURSCHE ,,Het gaat nu wel echt gebeuren. We kunnen niet wachten tot de boerderij klaar is.” Eigenaar Jan van Stiphout moet toch nog ‘even’ geduld hebben. Jan en Marjolijn van Stiphout zijn sinds april 2017 de eigenaars van de monumentale boerderij aan 300 Roedenlaan 1, die dateert uit 1838. 

Het paar hoopt dat hun ‘welstandsexces’ eind 2021 bewoonbaar is. ,,We hopen dat hier straks weer een mooie boerderij staat, waarop Lage Vuursche trots kan zijn”, meldden zij eerder in deze krant. Het bijgebouw, een atelier voor Marjolijn van Stiphout, is inmiddels klaar. Wie langs de boerderij loopt, schrikt nu misschien. De deel van het gemeentelijke monument is gesloopt. ,,Vorige week is handhaving hier geweest en zo meteen komt de monumentencommissie weer kijken. We doen alles in overleg met de gemeente Baarn, want je hebt er niets aan dingen te doen die niet mogen. We zitten niet te wachten op een bouwstop”, legt Van Stiphout uit. ,,Wat bewaard moet blijven, bewaren we. Maar dat moet wel kunnen. Van de deel zal weinig worden hergebruikt. Een heleboel was ook niet origineel. We kijken nu wat van de houtconstructie kan worden hergebruikt.” 

Een woordvoerder van de gemeente Baarn bevestigt dat er overleg is met de eigenaren over wat wel en niet mag. ,,Vanochtend is er nog een bouwoverleg geweest. Daarbij was iemand van MooiSticht (welstandscommissie, red) aanwezig en ook van de gemeente Baarn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie