RTV Baarn heeft een speciale programmering rond de kerstdagen.
RTV Baarn heeft een speciale programmering rond de kerstdagen. RTV Baarn

RTV speciale kerstcarrousel

22 december 2020 om 09:22 Muziek

BAARN Geen uur carrousel tijdens de kerst bij RTV Baarn. Kerstavond, eerste en tweede kerstdag is een gevarieerde en volledig aangepast programma samengesteld van maar liefst zes uur. Een uitzending met nieuwe en eerder opgenomen items. De kerstprogrammering start op kerstavond om 18.00 uur.

VOLKSKERSTZANG Speciale aandacht is er voor de traditionele Volkskerstzang. De coronaeditie ‘2020’ vereiste de nodige improvisatie. Dit jaar geen live samenzang in de Maria Koninginkerk. Daarom is door RTV Baarn, in samenwerking met Stichting Volkskerstzang Baarn en Muziekschool Baarn, een volledig nieuw programma samengesteld. Diverse optredens van leerlingen en docenten van de muziekschool worden afgewisseld met onlangs opgenomen woorden van de voorzitter van Stichting Volkskerstzang Baarn, burgemeester Mark Röell en zijn vrouw en voorganger Wil van Markus.

Een speciale rol is er voor haar kleindochter Annika die een gedichtje voorleest, en daarna laat horen dat ze ook mooi kan zingen. Natuurlijk kunnen archiefbeelden van eerder opgenomen edities van de Volkskerstzang niet ontbreken in deze uitzending.

De leerlingen en docenten van de Muziekschool Baarn spelen een grote rol in de kerstprogrammering van RTV Baarn dit jaar. In de Pauluskerk werden nummers opgenomen met diverse ensembles, zangeressen en bands. Een wens van de muziekschool om voor de leerlingen dit jaar toch nog iets van een kerstuitvoering te kunnen geven, komt uit door de samenwerking met RTV Baarn. Deze optredens zullen verspreid over de kerstdagen te zien zijn op de lokale zender.

KIJKER KIEST De programmering tussen kerst en oud en nieuw wordt dit jaar bepaald door de kijkers zelf. Met een Facebookoproep en een oproep op de website en de tv-zender wordt gevraagd welke items van het afgelopen jaar de kijker nog een keer terug zou willen zien op zender. De kijkers kunnen voor suggesties reageren op het Facebookbericht of een mail sturen naar redactie@rtvbaarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie