In Baarn zijn al 38 WhatsAppgroepen.
In Baarn zijn al 38 WhatsAppgroepen. Foto: Christian Pfeiffer

Avond over (schijn)veiligheid

19 januari 2018 om 10:37 partnercontent

BAARN - De VVD Baarn houdt op donderdag 8 februari in Theater de Speeldoos een thema-avond over veiligheid en schijnveiligheid.

De rol die WhatsAppgroepen hebben op het gebied van veiligheid is een belangrijk thema van de avond. "Steeds meer wijken en buurten in Baarn willen een WhatsAppgroep. En steeds meer groepen en individuen, waaronder ondernemers, willen hierin worden betrokken.

In Baarn zijn al 38 WhatsAppgroepen. In Soest evenveel. Waar komt deze behoefte in onze regio vandaan? Opvallend zijn het aantal inbraken. Baarn staat op plek vijf van alle gemeenten in Nederland als het gaat om het aantal inbraken ten opzichte van het aantal woningen. Maar graag horen we de belangrijkste beweegredenen van mensen om een buurtWhatsAppgroep te beginnen en wat ervan wordt verwacht", meldt Rudi van der Wel van de VVD Baarn.

Sprekers
Sybren van der Velden, landelijk projectleider/coördinator woninginbraak Nationale Politie, spreekt over die hoge rangschikking van Baarn op de inbrakenlijst. Daarnaast is forensisch patholoog Frank de Groot te gast. Hij gaat spreken over de Moordroute in Baarn.

Toegang gratis, aanvang 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie