Een gezellig ritje met beide kerstmannen.
Een gezellig ritje met beide kerstmannen. Foto: Caspar Huurdeman

Ouderen vervoerd door kerstmannen van Seniorenbus

26 december 2017 om 22:31 partnercontent

BAARN - Een groot aantal vrijwilligers zorgt er met veel liefde voor dat ouderen in Baarn worden vervoerd naar de plek van bestemming. De vrijwilligers Ap van de Kuinder (chauffeur) en Ad Eijbaard (bijrijder) van de Baarnse ouderenbus hadden zich vorige week tot groot plezier van de 'oudjes' verkleed als kerstman.

De hele dag haalden zij Baarnse ouderen op van huis, om ze te brengen naar de supermarkt, het ziekenhuis of bijvoorbeeld naar ouderencentrum De Leuning in het centrum van Baarn. Zij doen dit wekelijks, naast vele andere vrijwilligers, op de ouderenbus.

Vorige week met de sneeuw werd er op een enkel moment niet gereden, maar dat was heel uitzonderlijk, vertellen ze. Mevrouw Kiljan, die net instapt, toonde zich in ieder geval blij met alle hulp van de kerstmannen.

Al ruim 30 jaar kunnen mensen vanaf 55 jaar en met beperking ongeacht leeftijd gebruikmaken van de Seniorenbus, die geheel door vrijwilligers in stand wordt gehouden De bus brengt de ouderen op verzoek naar alle bestemmingen binnen Baarn, Lage Vuursche, Eembrugge en Soest. De bus is speciaal gericht op ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Er wordt door velen dankbaar gebruik van gemaakt voor een bezoek aan ziekenhuis, fysiotherapie, (tand)arts, supermarkt of naar Daelhoven en het hospice of Schoonoord in Soest. Ook is het mogelijk om met de bus naar een pannenkoekenrestaurant in Lage Vuursche of naar Kasteel Groeneveld te gaan. Er kunnen ook plezierritjes mee gemaakt worden.
Afspraken voor de Seniorenbus kunnen dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur gemaakt worden bij De Leuning via telefoonummer 035-5421129 (minimaal één werkdag van tevoren).
Er wordt een kleine bijdrage per (enkele) rit gevraagd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie