Wie kent ze niet, de oude schoolplaten?
Wie kent ze niet, de oude schoolplaten?

Oude schoolplaten bij de Historische Kring Baerne

24 december 2017 om 22:27 partnercontent

BAARN - Bij de Historische Kring Baerne aan de Hoofdstraat 1A is zaterdag 16 december de tentoonstelling 'Bij de Les' geopend door oud-schoolhoofd de heer W. Verhoek.

Wie kent ze niet, die prachtig gekleurde platen getekend door C. Jetses of J.H. Ising en nog veel meer kunstenaars die een beeld gaven van de vaak roerige tijden van weleer? Een tijdsbeeld dat velen zich nog wel voor de geest kunnen halen. Iedere schoolklas was opgesierd met deze platen. Leerkrachten vertelden aan de hand van die afbeeldingen over de 80-jarige oorlog, de heldendaden van onze ontdekkingsreizigers en de planten, vogels en verhalen uit de Bijbel.
Diverse scholen hebben tijdens het opruimen van de oude platen gelukkig aan de Historische Kring gedacht. Die beschikt daarom over een uitgebreide collectie waarvan een deel nu tentoon wordt gesteld. Ook is er aandacht voor de uitgevers en de tekenaars die de platen op de markt brachten.

De expositie loopt tot begin april 2018. De openingstijden van de Oudheidkamer zijn elke zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur en op woensdagen van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie