Het is een heel gesleep, maar dan heb je ook wat.
Het is een heel gesleep, maar dan heb je ook wat. Foto: Bastiaan Miché

'Die vader daar heeft ons even geholpen, dat was heel aardig'

12 december 2017 om 00:20 partnercontent

LAGE VUURSCHE - Vaders en moeders die met een bezweet voorhoofd stonden te zagen en kinderen die enthousiast rondrenden met een kerstboompje.

Dat was zaterdag een veel gezien tafereeltje in de bossen van Lage Vuursche, waar hele families weer naartoe trokken om daar hun eigen kerstboom te bemachtigen. Voor tien euro per meter mocht de boom zelf worden omgezaagd in de sneeuw, en dat leverde grote pret op.

De 9-jarige Freddie uit Amersfoort heeft al een mooie boom te pakken, zo vindt hij zelf, maar zijn ouders vinden hem veel te groot. "Zoek nog maar even door", roepen ze. "En ietsjes kleiner graag, anders krijgen we de piek er niet op", lachen ze. Even verderop lopen twee meiden van rond de twaalf jaar te slepen met een kerstboom. "We hadden een bijl meegenomen, maar daarmee lukte het niet echt", grijnzen ze. "Die vader daar heeft ons even geholpen, dat was heel aardig." Nu nog op de fiets ermee naar huis, maar gelukkig wonen ze in Baarn. "Dat moet wel lukken", lachen ze.

De traditionele kerstbomenverkoop van Staatsbosbeheer is ieder jaar weer een grote publiekstrekker. Honderden mensen, gewapend met zagen en scheppen, komen jaarlijks op het evenement af om onder het genot van warme chocolademelk en dennengeur een mooie kerstboom uit te zoeken. Dit jaar zijn er zo'n vijfhonderd 'op voorraad'. "Echt heel leuk om te doen, je neemt zo'n boom echt met een trots gevoel mee naar huis en het lijkt wel of hij veel mooier staat dan eentje uit het tuincentrum", laat de Baarnse Simone de Wit weten, die met haar vier kinderen staat af te rekenen. "Het is voor ons de tweede keer, maar volgend jaar zeker weer." Naast haar geeft een klein meisje een tientje aan een medewerker van Staatsbosbeheer. "Die is voor op haar eigen kamer", vertelt haar moeder. "Morgen gaan we er ballen voor kopen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie