De trotse winnaars met hun medailles.
De trotse winnaars met hun medailles.

Marshall pakt Europees Pahlavani titel

15 juli 2017 om 12:43 partnercontent

BAARN KSV Marshall Baarn heeft onlangs de Europese Pahlavani Worstelbeker gewonnen.

Dit evenement werd door Krachtsport NL (Sectie Worstelen) in samenwerking met KSV Marshall Baarn en met de steun van de lokale sponsor Budget Bike Leiden georganiseerd, onder de auspiciën van de Wereld Pahlavani Worstel Federatie (WPWF). Negen verenigingen uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland namen aan deze allereerste Europese Pahlavani Worstelbeker 2017 deel.

Pahlavani is een van de vijf niet-olympische worstelstijlen (Grappling, Pankration, Riem Worstelen Alysh, Strand Worstelen) en komt oorspronkelijk uit Perzië (Iran). Deze traditionele Iraanse worstelstijl kent zes gewichtscategorieën (-60kg, -70kg, -80kg, -90kg, -100kg, +100kg).

Worsteltechniek

"Bij deze stijl mogen de worstelaars de meeste worsteltechnieken van het Grieks-Romeins en Vrije stijl gebruiken", vertelt Edmar Abdoulaev van Marshall. "Ze dragen een rood/blauw worstelpak en traditionele Pahlavani korte broek en het vastpakken van de broeken of riem van de broek is toegestaan om de worsteltechnieken uit te voeren. Door het gebruik van de broek en riem kunnen ook atleten van Judo en Sambo meedoen."

Medailles

De medailles zijn gewonnen door Adam al Kandoussi (zilver, -60kg), Tayyib Onay (brons, -100kg), Masoed Momeni (goud, +100kg), Hamid Memeni (zilver, +100kg), J. Hossein (brons, +100kg) en de belangrijke punten voor de vereniging zijn verdiend door Youssef Hamed (4e plaats, -70kg).

De eerste veroverde Europese Pahlavani Worstelbeker werd door Henk van Schilt, de voorzitter van KSV Marshall Baarn, in ontvangst genomen.

Abdoulaev: "Op dit evenement waren ook aanwezig de voorzitter van de Wereld Pahlavani Worstel Federatie Alireza Heidari (Iran) en bestuurslid van United World Wrestling Karl-Martin Dittmann (Duitsland), dat zegt genoeg over het belang van dit toernooi."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie