Sven van Broeckhuysen (midden) scoorde zaterdag voor SV Baarn.
Sven van Broeckhuysen (midden) scoorde zaterdag voor SV Baarn. Foto: Roeland de Bruyn

Baarn coulant voor Austerlitz

19 februari 2018 om 17:10 partnercontent

SV Baarn is door het gelijke spel tegen SV Austerlitz nu drie wedstrijden ongeslagen. Dat is voor Baarn de positieve kant van de wedstrijd op Ter Eem. Maar gezien het spelbeeld en de kansenverhouding had de thuisploeg zaterdag gewoon moeten winnen van een zeer matige tegenstander.

Beide ploegen hebben evenveel punten en bivakkeren laag op de ranglijst van de vierde klasse F. De spelopvatting was wel heel verschillend. Waar Baarn vroeg druk zette en de intentie had verzorgd te voetballen, zakte Austerlitz ver in op eigen helft om na een balverovering met lange ballen de twee fysiek sterke en snelle spitsen te bereiken. Dat had zowaar succes na twintig minuten. De 0-1 betekende een flinke domper voor Baarn dat toen al de nodige grote kansen had gemist. De thuisploeg was furieus gestart en de keeper van Austerlitz hield zijn team in die beginfase op de been. Later in de eerste helft kreeg hij de hulp van de doelpaal bij een vrije trap van Twan de Haan. Baarn herstelde zich snel van de tegenvaller. In de 30ste minuut snelde Sven van Broeckhuysen vanaf de rechterzijde naar binnen en haalde met zijn linkerbeen doeltreffend uit. In de rust droeg trainer Tom Gesgarz zijn spelers op nog meer de voetballende oplossing via de grond te zoeken. De hoge ballen waren immers steeds een prooi voor de grotere spelers van Austerlitz. Er kwamen ook in de tweede helft grote kansen voor Baarn. Zo werd een schot van Jeroen Gravekamp van de lijn gekopt en mikte Sven van Broeckhuysen van dichtbij naast. Door de Baarnse inefficiëntie bleef Austerlitz in leven. Pas in de slotfase deden de gasten in aanvallend opzicht weer iets noemenswaardigs. Daarbij geholpen door Baarn-keeper Samer Laila. Nadat hij de bal in de voeten van een tegenstander had geschoven maakte hij hands buiten het strafschopgebied in een poging zijn fout te herstellen. Hij moest met een rode kaart het veld verlaten en toezien hoe de vrije trap rakelings naast het doel verdween. Sjoerd Kruis had in de laatste minuut zijn ploeg alsnog de winst kunnen bezorgen. Maar ook zijn vizier stond niet op scherp.

Opstelling SV Baarn: Samer Laila, Annouar Ennahachi, Twan de Haan (80' Nick Braamburg), Jörn Brouwer, Tim Arends, Jeroen Gravekamp (70' Vincent Peek) , Joris Korndewal, Sjoerd Kruis, Roman Verpaux, Sander Horst (65' Marco Kaasjager), Sven van Broeckhuysen.