Kubus Kunst Challenge Expositie

20 januari 2018 om 07:28 partnercontent

BAARN - Afgelopen najaar heeft Theater de Speeldoos de kubus, die al sinds 1985 op het dak van het theater staat, aangepakt. Het plaatstaal is verwijderd en wat overgebleven is, is een vierkanten stalen frame. Geïnspireerd door deze nieuwe 'look' van de kubus op het dak van Theater de Speeldoos heeft het theater daarna een oproep aan het publiek gedaan om ook een kubus te 'pimpen'; met andere woorden zelf creatief aan de slag te gaan met 'kubus' als thema. Het resultaat van dit kunstproject is te zien tijdens de Kubus Kunst Challenge Expositie in de Kleine Zaal van het theater, gedurende het Nationaal Theaterweekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari

Zo'n twintig kunstenaars en andere creatieven leverden zo'n veertig kunstwerken voor de expositie aan, zowel kubussen als schilderijen van kubussen. Ook leerlingen van de Montinischool in Baarn doen mee.

Theaterdirecteur Peter Joziasse: "Het weghalen van het oude frame rondom de kubus, laat zien dat we momenteel in een transitiefase zitten met ons theater. Maar bovenal staat de nieuwe kubus wat mij betreft voor creativiteit. Ons theater is voortdurend bezig met creativiteit en we willen daar graag ons publiek ook zoveel mogelijk bij betrekken. Zo ontstond het idee voor de Kubus Kunst Challenge. Ik ben heel benieuwd naar alle inzendingen en kan niet wachten totdat de expositie staat. De expositie is het hele Theaterweekend gratis te bezoeken; publiek kan gewoon binnenlopen en naar de Kleine Zaal gaan.", als Joziasse. Hij voegt nog toe: "Op onze website, speeldoosbaarn.nl/kubus, staat een creatief bericht van kubus zelf. Leuk om even te lezen."

Openingstijden Expositie

De Kubus Kunst Challenge Expositie wordt geopend op vrijdagmiddag 26 januari om 14.30 uur. Speciaal hiervoor komt goochelaar FL!P goochelen met kubussen. Iedereen is van harte uitgenodigd bij deze opening en de HOKUS POKUS KUBUS goochelact - die leuk is voor jong én oud - aanwezig te zijn. De opening van de expositie is tevens de officiële opening van het Nationaal Theaterweekend. De expositie is voor iedereen het hele theaterweekend gratis te bezoeken tussen vrijdag 26 januari 14.30 uur en zondag 28 januari 17.00 uur op de momenten dat het theater geopend is voor voorstellingen. De exacte openingstijden van de expositie zijn te vinden op speeldoosbaarn.nl/kubus.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 28 januari om 16.00 uur. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Volksuniversiteit Baarn, Bibliotheek Eemland en Theater de Speeldoos, beoordeelt alle inzendingen en wijst een winnaar aan in drie categorieën: midden- en bovenbouw leerlingen en in de categorie volwassenen. Ook bij deze prijsuitreiking is iedereen van harte uitgenodigd.

Nationaal Theaterweekend

In het Nationaal Theaterweekend wordt dit jaar landelijk al voor de derde keer kunst en cultuur gevierd. Zo kan het publiek tijdens dit landelijke theaterweekend voor tien euro een bezoek brengen aan diverse theatervoorstellingen. In Theater de Speeldoos zijn er nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling Forever 27 op vrijdagavond 26 januari. Zie speeldoosbaarn.nl/theaterweekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie