Niko Feijten samen met zijn vrouw Frea.
Niko Feijten samen met zijn vrouw Frea. Foto: Suzanne Vink

Feijten draagt drogisterij over aan dochters

22 december 2017 om 09:22 partnercontent

BAARN - Na 52 jaar achter de toonbank te hebben gestaan en al 35 jaar Drogisterij Feijten te hebben gerund, heeft Niko Feijten besloten zijn drogisterij over te dragen. Zijn dochters, Barbara Feijten en Annemarie Feijten, nemen de winkel aan de Reigerstraat over vanaf 2 januari.

Niko Feijten is net 65 geworden en hij heeft besloten om het nu wat rustiger aan te gaan doen. In 1983 opende hij de drogist en hij heeft al die jaren enorm genoten: “Het was perfect. Baarn is een topdorp en er komen altijd leuke mensen naar onze winkel”, zegt hij. Ook over de locatie, het winkelcentrum aan de Reigerstraat, is hij altijd al enthousiast geweest: “Deze wijk is dichtbevolkt dus ik heb hier altijd goed kunnen functioneren. Mensen hebben de keuze: een ketendrogisterij in het dorp bezoeken, of gezellig bij ons langskomen”, lacht Niko Feijten. Eén van de mooiste momenten vond hij toen in 2008 het winkelcentrum werd verbouwd. Als het hetzelfde was gebleven zoals het in 1957 gebouwd werd, had het volgens Feijten nu niet meer bestaan.

Barbara en Annemarie Feijten vonden de winkel vroeger maar niks, vertelt Niko: "Toen ze 15 en 18 waren vonden ze het een stomme winkel, maar nu nemen ze de winkel zelfs over", zegt hij enthousiast. Hij heeft veel vertrouwen in zijn dochters en hij denkt dat ze hetzelfde te werk gaan als hij ging: "Ons motto is dat we eigenlijk niks veranderen. We veranderen niet steeds alle producten en we geven maximaal aandacht aan de klant. Dat is bij een drogist van een keten heel anders. Als je bij ons binnenkomt snuif je de nostalgie op, het is net zoals een drogisterij in 1970." Nu gaat hij genieten van de rust: "Ik zal veel naar mijn kleinkinderen gaan en ik ben een groot liefhebber van klassieke auto's. Ik ga er iets leuks van maken", besluit Niko Feijten zijn verhaal.

Tekst en foto Suzanne Vink

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie