Theater de Speeldoos genomineerd voor Theater van het Jaarprijs 2017

13 december 2017 om 09:32 partnercontent

BAARN - Dinsdag 12 december is bekendgemaakt dat Theater de Speeldoos genomineerd is voor de VVTP Theater van het Jaarprijs 2017. Het Baarnse theater ontving deze nominatie in de categorie kleine theaters, samen met Singer Laren, Diligentia in Den Haag en Westlandtheater De Naald in Naaldwijk. Naast deze vier kleine theaters zijn er ook zeven theaters genomineerd in de categorie grote theaters. Op maandag 29 januari 2018 worden de twee prijzen uitgereikt aan de theaters die in 2017 uitstekend gepresteerd hebben in hun categorie.

De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoelen staat nu nog in Schouwburg Amphion (Doetinchem) en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk).

Theaterdirecteur Peter Joziasse: "Wat een leuke verrassing om te horen dat we genomineerd zijn voor de Theater van het Jaarprijs. Ik ben erg trots op ons theater en op het hele team. Met elkaar hebben we dit toch maar mooi bereikt. Ook als de prijs in januari niet naar ons toegaat, kunnen we supertrots zijn op deze nominatie."

De Theater van het Jaarprijs wordt sinds 2010 uitgereikt door de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP). Sinds vorig jaar zijn er twee categorieën: kleine theaters met een capaciteit tot 450 stoelen en grote theaters met een capaciteit vanaf 450 stoelen.

In de categorie grote theaters zijn de volgende theaters genomineerd: Flint (Amersfoort), Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven), Goudse Schouwburg (Gouda), Nieuwe Luxor (Rotterdam) en Theater De Stoep (Spijkenisse).

Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater er in slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden. "Uit onderzoek blijkt dat (nieuw) theaterpubliek heel graag opnieuw wil komen. Of dat vervolgens ook gebeurt is sterk afhankelijk van de acties die het theater onderneemt." aldus Boris van der Ham, voorzitter van de VVTP. "Onze leden hebben, naast de vaste criteria zoals gastvrijheid, dit jaar extra gekeken naar de ontwikkeling van de theaters op marketinggebied."

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. De producenten kijken bijvoorbeeld naar de functionaliteit en uitstraling van de website, de faciliteiten in het gebouw en techniek, de kwaliteit van de artiesten- en gastenontvangst, Klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie