Afbeelding

Opruimers bagger Baarn krijgen uitstel tot 9 januari

22 november 2016 om 15:06 partnercontent

BAARN - De gemeente Baarn heeft Geologistiek BV en Schilder BV uitstel gegeven tot 9 januari om het baggerslib weg te halen uit het illegale baggerdepot aan de Achtereemlandseweg. De advocaat van beide bedrijven heeft op 17 november een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend. Met als doel te voorkomen dat vanaf 8 december dwangsommen zouden worden opgelegd. De twee bedrijven hadden van de gemeente Baarn tot 1 december de tijd gekregen het baggerdepot op te ruimen.

Op 18 november heeft overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Baarn en een vertegenwoordiger van Geologistiek BV en Schilder BV. Uitkomst van dit overleg is dat het college instemt met verlenging van de opruimtermijn tot maandag 9 januari en dat het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingetrokken. Het college is vooral overstag gegaan omdat inmiddels een begin is gemaakt met de afvoer van de baggerspecie.

Gebr. van der Heiden BV uit Eemnes transporteert het slip. "Maar niet in opdracht van Geologistiek of Schilder", aldus een woordvoerder. In opdracht van wie het bedrijf dat wel doet, wil hij niet zeggen. Noch de plek waar het naartoe wordt gebracht. "In ieder geval niet de gemeente Oldebroek." Daar was commotie ontstaan omdat het slip naar Hattemerbroek, gemeente Oldebroek, zou worden gebracht. Geologistiek BV wil niet reageren op de zaak. Eerder verstrekte Schilder BV dezelfde boodschap. (Foto: Caspar Huurdeman)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie