Afbeelding

Namen noemen in de Paaskerk

18 november 2016 om 17:26 partnercontent

BAARN - De maand november is een maand van gedenken. Gedenken van de doden. De katholieke kerk viert begin november Allerheiligen en Allerzielen. De Protestante Kerk viert de laatste zondag van het kerkelijk jaar, ook wel gedachteniszondag genoemd. Op begraafplaatsen worden lichtjesavonden georganiseerd. Mensen komen bijeen om te herinneren. Namen te noemen van wie zijn gestorven. Door over hen te blijven spreken, de naam te blijven noemen, elkaar te vertellen of voort te zetten wat belangrijk was voor hem of haar, gaat er iets door. Zolang wij hun namen noemen, blijven ze onder ons levend.

Gedachteniszondag valt dit jaar op 20 november. Daarna begint de periode van Advent op weg naar Kerst. Op 20 november worden de namen genoemd van wie het afgelopen jaar gestorven zijn binnen de gemeenschap. Hun gedachteniskaars wordt ontstoken door een van de familieleden. Als deze branden, krijgt ieder de gelegenheid een kaarsje aan te steken voor iemand in de eigen kring.

De cantorij van de Paaskerk zalolv cantor Kees de Bruijn zingen. Er zijn diverse muzikanten bij betrokken. Voorgangers zijn ds Jos van Oord en ds Marleen Kool. Deze viering begint om tien uur. Er is kindernevendienst en crèche voor de allerkleinsten. Bekenden, gasten en (toevallige) voorbijgangers, ieder is welkom om stil te zijn, op te horen, een kaars te ontsteken, namen te gedenken in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4 in Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie