Afbeelding

Extra geld voor ongebonden sporten op Sportpark Ter Eem

18 november 2016 om 08:54 partnercontent

BAARN - Het college van B&W wil dat het mogelijk wordt om ongebonden te sporten op Sportpark Ter Eem. Bij ongebonden sporten maken jongeren, buiten de reguliere trainingen en wedstrijden om, gebruik van de sportvelden. Hierdoor kunnen ook jongeren die geen lid zijn van een vereniging sporten. Ook is het een manier om vandalisme op het sportpark te voorkomen.

In december neemt de gemeenteraad een besluit over de € 40.000,- die nodig is om het ongebonden sporten mogelijk te maken. Het ongebonden sporten gebeurt onder toezicht van een toezichthouder/sportcoach. De jongeren kunnen dan na schooltijd, voordat de trainingen beginnen, gebruik maken van de sportvelden en kantine. Ook in de weekenden, als er geen wedstrijden zijn, en tijdens de vakantieperiodes kunnen jongeren gebruik maken van de voorzieningen op het sportpark.

Het voorstel voor ongebonden sporten is onderdeel van de nieuwe sportnota, waarover de gemeenteraad in december een besluit neemt. In de nota wordt voorgesteld om succesvolle onderdelen uit het beleid van de afgelopen jaren voort te zetten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de High-5 cursussen waar kinderen kennis maken met een sport, vakantie sportdagen, gezonde leefstijlprogramma 'Fit in 90 dagen' en bewegingsstimulering voor ouderen. Nieuwe elementen in de sportnota zijn het ongebonden sporten op Sportpark Ter Eem en het brengen van evenwicht in de financiering van sportaccommodaties. Deze meer evenwichtige financiering van sportaccommodaties houdt in dat de gemeente bij alle sportaccommodaties een gelijk percentage van de kostprijs voor de sportvelden of sportvloeren gaat subsidiëren.

Dit betekent dat tennisbanen BLTC en fietscrossbaan The Wheely's voortaan ook subsidie ontvangen. De subsidie voor de hockeyvelden neemt toe terwijl de voetbal- en atletiekverenigingen minder subsidie krijgen voor hun accommodaties. De subsidie wordt in de periode van 2019 - 2023 geleidelijk aangepast. In december gaat de raad in gesprek over de nieuwe sportnota. Op woensdag 21 december neemt de gemeenteraad van Baarn een besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie