BOA bedreigd bij uitvoeren werkzaamheden

11 november 2016 om 16:37 partnercontent

BAARN - Donderdagavond 10 november werd een BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) van de gemeente bedreigd op een parkeerplaats aan de Hilversumstraatweg. De recherche zoekt getuigen.

Rond 17.45 uur zag de BOA twee personen op een scooter op de parkeerplaats. Het is niet toegestaan om na zonsondergang op die parkeerplaats te komen en daarom wilde hij deze personen daarop aanspreken. Toen hij uit zijn auto stapte, kwam één van de jongens op hem aflopen. Hij dreigde daarmee met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De BOA schrok zo erg dat hij dekking zocht in zijn auto. De twee reden vervolgens op de scooter weg in de richting van Hilversum. Het bleek dat ze bij het weggaan de band van de auto van de BOA hadden lek gestoken.

Een zoekactie naar de twee werd gestart, ze werden niet aangetroffen. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De jongen die dreigde met het wapen is ongeveer 16/17 jaar, heeft een slank postuur, is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij droeg donkere kleding waarvan de jas een capuchon met bontkraag had, de capuchon had hij over zijn hoofd getrokken. De andere verdachte is ook ongeveer 16/17 jaar oud en droeg een blauwe broek en een zwarte jas met capuchon en bontkraag. Ook hij had de capuchon over zijn hoofd getrokken.

Hebt u informatie over de verdachten en/of de vluchtroute? Hebt u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche in Baarn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

In de Baarnsche Courant van maandag 14 november een artikel over het werk van Toezicht & Handhaving, waaronder de boa valt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie