Carel Kraayenhof en Leoni Jansen spelen vrijdagavond in Theater de Speeldoos.
Carel Kraayenhof en Leoni Jansen spelen vrijdagavond in Theater de Speeldoos. Merlijn Doomernik

TheaterThuis.nl on Tour

14 december 2020 om 12:05 Podiumkunsten

BAARN TheaterThuis trakteert twee decemberdagen op een mix van cabaret, toneel en muziektheater. Op dinsdag 15 en woensdag 16 december maakt dit platform weer opnames voor TheaterThuis.nl in Theater de Speeldoos in Baarn. De middagvoorstelling begint om 15.30; de avondvoorstelling om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen bij deze opnames aanwezig zijn.

TheaterThuis legt momenteel de laatste hand aan de line-up maar verrast ook graag dus niet alle artiesten worden bekend gemaakt. Op dinsdagmiddag 15 december staat in ieder geval actrice, comédienne en zangeres Anne-Marie Jung op de plankenOok cabaretier Marlon Kicken komt naar Baarn. Hij speelt een stuk uit zijn show Draadloos. Acteur Marc Nochem combineert cabaret met muziek en zang in Verloren/Gevonden.

Voor de avondvoorstelling van 15 december kondigt TheaterThuis een bijzonder duo aan: Carel Kraayenhof en Leoni Jansen. Een bandoneon, gitaar, bodhran en stem plús mooie verhalen. Ook zien we presentator Jeroen Kramer, de razende reporter die de intocht van Sinterklaas begeleidde, in een andere rol: zingend met gitaar. Daarnaast op het programma comédian Dave Felida.

WOENSDAG Op woensdagmiddag 16 december is typetjes-grootheid Erik van Muiswinkel de hoofdact in de rubriek Theatergasten. Hij fietst door fragmenten die in zijn ogen illustratief zijn voor de vaderlandse cabaretgeschiedenis. Cabaretkenner Kick van der Veer (Andermans Veren) is de interviewer. Anouk Dorfmann en het Charivari Trio maken deze middag compleet.

Op woensdagavond 16 december komen zangeres Lucretia van der Vloot en Johan ‘Echoput’ Hoogeboom met een deel uit hun show Winkeldochters en diezelfde pianist/cabaretier komt later solo terug op het podium met een bonte mix kleinkunstliedjes. Bij acteur, theatermaker, poppenspeler, en schrijver Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar. Dat is te zien in Beefteefjes. Voor DRI3MAN, bestaande uit drie muzikale vrienden, is de Amerikaanse westkust een swingende inspiratiebron. Tot slot combineert het muzikale cabaretduo Klooster en Van der Meulen hilarische scènes met herkenbare liedjes.

KAARTEN De opnames voor TheaterThuis.nl zijn op dinsdag 15 en woensdag 16 december om 15.30 en 19.30 uur bij te wonen in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl/podium-online voor 20,00 euro per kaart. Een drankje (‘to go’) is bij de kaartprijs inbegrepen. De kaartprijs aan de theaterkassa is € 21,00 per kaart (incl. drankje ‘to go’). De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Conform het coronaprotocol dienen kaarten van tevoren aangeschaft te zijn; de theaterkassa is op de middag en avond van de voorstelling niet geopend voor last-minute (anonieme) kaartverkoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie