Er is een creatieve oplossing bedacht voor het jaarlijkse kerstconcert van het Dagkoor.
Er is een creatieve oplossing bedacht voor het jaarlijkse kerstconcert van het Dagkoor. Studio BOSGRA

Kerstconcert vóór Dagkoor Baarn

9 december 2020 om 14:00 Podiumkunsten

BAARN Het traditionele kerstconcert van Dagkoor Baarn wordt dit jaar gezongen door Fred Butter. Door corona mogen amateurzangers niet zingen, professionele zangers wel. Het Dagkoor Baarn kan daardoor geen kerstconcert uitvoeren. Leden en bestuur van het Dagkoor Baarn hebben samen met de dirigent gewerkt aan een creatieve oplossing: Dit jaar geen kerstconcert dóór maar vóór de leden van het Dagkoor en de inwoners van Baarn en omstreken.

De organisatie heeft de bekende Baarnaar Fred Butter bereid gevonden om een aantal kerstliederen uit het repertoire van Dagkoor Baarn te vertolken. Hij wordt hierbij begeleid door pianist Mathieu Daniël Polak. De presentatie is in handen van dirigent Astrid Bleys.

Creatieve oplossing voor Dagkoor en inwoners

Het Dagkoor Baarn is een vierstemmig gemengd koor dat bestaat uit 32 enthousiaste leden, afkomstig uit Baarn en de regio’s Baarn, Utrecht en het Gooi. Het repertoire is van klassiek (Mozart, Bach, Beethoven) tot chansons en musicalsongs in vele talen.

OPNAMES De uitvoering wordt opgenomen door RTV Baarn en uitgezonden op eerste kerstdag via de regionale tv-zender. Zo kunnen de inwoners van Baarn toch vanuit de huiskamer meegenieten van dit concert.

QUIZ De dirigent presenteert een muziekquiz waarmee de kijkers kans maken op een prijs. De antwoorden kunnen gemaild worden aan dagkoorbaarn@gmail.com of in een envelop afgeleverd worden bij De Speeldoos. De uiterste inzenddatum is woensdag 6 januari 2021.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie