Afbeelding
Gemeente Baarn

Baarn sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

3 december 2020 om 15:00 Misdaad

BAARN Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Baarn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De gemeente ontvangt hierdoor vanaf 1 december rechtstreeks signalen over criminaliteit en fraude in Baarn. Dit vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt de aanpak van criminaliteit in samenwerking met andere partijen, zoals de politie.
Burgemeester Röell: ,,Door de signalen die we zo krijgen, kunnen we ook nog gerichter optreden tegen ondermijnende criminaliteit, waarbij we de oren en ogen van inwoners goed kunnen gebruiken.” Bestrijding van ondermijning is een belangrijk speerpunt in het veiligheidsbeleid van Baarn en omliggende gemeenten.
Meld Misdaad Anoniem is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit. Bijvoorbeeld over illegale prostitutie, een drugslab of hennepplantage, mishandeling en wapen- of mensenhandel. Maar ook over fraude en corruptie. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden, stuurt het meldpunt de melding door naar verschillende partners, zoals de politie en vanaf december dus ook de gemeente Baarn. Alleen de medewerkers van Openbare orde en Veiligheid hebben inzage in de meldingen.
Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie