Afbeelding
Thera Coppens

Baarnse schrijvers schrijven mee aan ‘Een winter vol verhalen’

5 december 2020 om 11:35 Overig

BAARN Toen duidelijk werd dat ons een langere periode van thuisblijven, thuiswerken en thuislezen te wachten stond, vroeg de uitgever van Balans een aantal geliefde Nederlandse auteurs een winterverhaal te schrijven . Dat was een briljant idee: het leverde een prachtig gevarieerd boek op. Ruim vijftig schrijvers deden mee. Twee van de schrijvers – Thera Coppens en Wim Hazeu – wonen in Baarn. De eerste schreef een historisch verhaal ‘Het gedroomde model’ over een schilder die aan een portret van de Madonna werkt en in de problemen komt als hij verliefd wordt op zijn model. De tweede vertelt in ‘Bezoek aan Gerard Reve’ over zijn belevenissen met Reve tijdens een winter in Engeland.

De beide Baarnse auteurs ervaren net als hun collega’s elders hoe vervreemdend het is om maandenlang geen lezingen te kunnen houden, geen lezers te ontmoeten en geen inspirerende gesprekken over hun werk te kunnen voeren. ,,In maart gingen we nog naar het boekenbal in de Stadsschouwburg, zonder te beseffen welk groot risico we toen liepen”, vertelt Thera Coppens, ,,vlak daarna sloten de deuren van boekhandelaren, musea en kerken op last van de regering. Contracten moesten worden geannuleerd. Het is al fijn om bij boekhandel Den Boer in de Laanstraat mijn boeken te zien liggen en af en toe met een koper te praten.”

’Een winter vol verhalen’ van uitgeverij Balans is een ideaal sinterklaas- of kerstcadeau. Verkrijgbaar bij de boekhandel, prijs gebonden 25 euro. Zie ook www.theracoppens.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie